Επιλογή Τραπεζαρίας. Ένας από τους βασικότερους χώρους του σπιτιού είναι η τραπεζαρία. Αφού εκεί συγκεντρώνεται η οικογένεια τις Κυριακές  και εκεί υποδέχεται τους καλεσμένους της σε γιορτές.

Η επιλογή της τραπεζαρίας εκπροσωπεί και αναδεικνύει το προσωπικό σας γούστο. Το κατάλληλο τραπέζι τραπεζαρίας, οι άνετες, πρακτικές καρέκλες παίζουν σημαντικό ρόλο , ώστε να σας κάνουν να νιώθετε άνετα και ευχάριστα στο χώρο ,εσάς και τους καλεσμένους σας, για να απολαύσετε το φαγητό σας.

Επιλογή Τραπεζαρίας

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη για την  επιλογή του σωστού τραπεζιού. Το πιο σημαντικό, είναι το μέγεθος και πόσα άτομα είναι ικανό να εξυπηρετήσει.

Τα τραπέζια της τραπεζαρίας βγαίνουν γενικά  σε τρία σχήματα: στρόγγυλα, ορθογώνια και τετράγωνα.

Μια ευχάριστη αίσθηση και μια κομψότητα δίνει στο χώρο το στρόγγυλο τραπέζι και είναι για μικρούς χώρους η ιδανική λύση.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή τραπεζαρίας αποτελούν τα ορθογώνια τραπέζια και ταιριάζουν σε μακρόστενους συνήθως χώρους. Αυτά τα τραπέζια, έχουν την δυνατότητα  να εξυπηρετήσουν πολλά άτομα.

Το τετράγωνο τραπέζι τραπεζαρίας είναι κατάλληλο μόνο για τέσσερα άτομα, αλλά μπορεί να δεχτεί περισσότερα άτομα επεκτείνοντας το με πρόσθετο φύλλο για να γίνει μεγαλύτερο.

Οποιοδήποτε τραπέζι  επιλέξετε, βεβαιωθείτε εάν ταιριάζει στο χώρο σας, από το μέγεθός του ή ανάλογα με το στυλ του σπιτιού σας ή το στυλ της κουζίνας  σας .

Υπάρχουν  μοντέρνες και  κλασσικές τραπεζαρίες. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες, οι απλές και καθαρές γραμμές είναι το κλειδί για τις μοντέρνες τραπεζαρίες. Ενώ για τις κλασσικές επικρατεί το ξύλο, σκαλιστές και ειδικά διακοσμημένες λεπτομέρειες  π.χ στα πόδια.

Το πιο σημαντικό είναι να μην διαλέγουμε μια τραπεζαρία μόνο από την εμφάνισή της και θα πρέπει να έχει το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα. Σίγουρα η αισθητική της τραπεζαρίας  είναι σημαντική και θα πρέπει να δίνει το περιθώριο για πολλούς αυτοσχεδιασμούς. Συνδυασμούς μεταξύ των επίπλων και σωστή τοποθέτηση φωτιστικών (κρεμαστών ή δαπέδου) για καλύτερη αισθητική.

Το βασικό στην επιλογή της τραπεζαρίας μας, είναι να ταιριάζει στο χώρο μας και να δημιουργεί μια άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

ψωμιαδου-psomiadou

Ψωμιάδου Δώρα

Kitchen Planner Designer