Φροντίδα μαλλιών. Τα μαλλιά είναι το φυσικό στολίδι του γυναικείου προσώπου, αλλά και το πιο συχνό θύμα της γυναικείας κοκεταρίας. Οι γυναίκες πρέπει να μάθουμε να τα περιποιούμαστε με επιμέλεια και να τα προσαρμόζουμε καταλλήλως.

Το σωστό βούρτσισμα

Το βούρτσισμα είναι μια απαραίτητη  καθημερινή φροντίδα των μαλλιών. Πρέπει να γίνεται με δύναμη, βράδυ και πρωί, με τη βοήθεια βούρτσας με λαβή, που να έχει τρίχες αρκετά μεγάλες και πολύ σκληρές. Βουρτσίζουμε μια- μια τούφα, από τη ρίζα ως την άκρη, ανασηκώνοντας τα μαλλιά για να αερίζονται καλά. Το βούρτσισμα τα απαλλάσσει από τη σκόνη και τα καθαρίζει. Δυναμώνει την κυκλοφορία και κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και πιο λαμπερά. Μετρήστε 100 βουρτσίσματα κάθε φορά. Σας φαίνονται πολλά; Ξεκινήστε το μέτρημα τώρα!

ΜΑΣΑΖ

Το μασάζ του τριχωτού δέρματος δυναμώνει και αναζωογονεί τα αδύνατα ή αναιμικά μαλλιά. Καμιά φορά προλαμβάνει και την τριχόπτωση. Μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, τοποθετώντας τα δυο μας χέρια με αραιωμένα δάχτυλα πάνω στο δέρμα. Κρατάμε τα δυο μεγάλα δάχτυλα ακίνητα και με τα υπόλοιπα πιέζουμε δυνατά το δέρμα, κινώντας τα από εμπρός προς τα πίσω και από δεξιά προς τα αριστερά.

Συχνό λούσιμο

Το συχνό λούσιμο καταστρέφει τα μαλλιά;

Το ζήτημα της συχνότητας λουσίματος των μαλλιών εξακολουθεί να συζητιέται με ζωηρότητα. Από τη μια η ανάγκη για καθαριότητα του τριχωτού της κεφαλής, που σίγουρα επιβαρύνεται από την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα διάφορα καλλυντικά προϊόντα και από την άλλη ορισμένες προκαταλήψεις που θέλουν το συχνό λούσιμο να καταστρέφει το μαλλί. Η λύση είναι μία και αφορά ασφαλώς τη σωστή επιλογή σαμπουάν.

Τα αλκαλικά σαμπουάν: Το σαμπουάν που παρασκευάζεται με σωστό τρόπο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι βλαβερό. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα σαμπουάν περιέχουν αλκαλικά στοιχεία γιατί καθαρίζουν καλύτερα τα μαλλιά. Δεν πρέπει όμως να χρησιμοποιούνται σε μεγάλες δόσεις  γιατί θα έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τα μαλλιά μας.

Τα ουδέτερα σαμπουάν: Το πλύσιμο των μαλλιών με ουδέτερο σαμπουάν δεν είναι ποτέ βλαβερό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δε διαλύεται εύκολα σε χλιαρό νερό. Μπορεί ακόμα να κολλήσει στα μαλλιά και όταν στεγνώσουν να δείχνουν σκληρά και χοντρά, ενώ χτενίζοντας τα αφήνουν στη χτένα ένα λευκό υπόλειμμα. Αυτό μπορεί εύκολα να απομακρυνθεί ξεπλένοντας τα με αποσταγμένο ή βρόχινο νερό και για τις πιο σχολαστικές με αφέψημα ξύλου Παναμά, σε αναλογία 100 γραμμάρια σε ένα λίτρο νερό. Προσοχή στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε ξύλο του Παναμά, στο τέλος πρέπει να ξεπλύνουμε τα μαλλιά μας με καθαρό νερό, γιατί υπάρχει περίπτωση να γίνουν ξανθά.

Ξύλο Παναμά

 Όταν η φύση προσφέρει δύναμη και λάμψη στα μαλλιά μας! Για όσες το ακούν για πρώτη φορά το ξύλο Παναμά δυναμώνει τα μαλλιά και ήδη χρησιμοποιείται σε βιολογικά σαμπουάν χαρίζοντας στα μαλλιά δύναμη και φυσική λάμψη. Στη φυσική του μορφή  μπορείτε να το αναζητήσετε στα  καταστήματα βοτάνων και για τις πιο τολμηρές ίσως να αποτελεί μια καλή ιδέα για φυσικές ανταύγειες. Προσοχή όμως πάντα, γιατί η χρήση του μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών μας, φυσικό ή βαμμένο.