Γιατί τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ τα γλυκά ; Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον διαπιστώθηκε ότι η έντονη προτίμηση που έχουν τα παιδιά για τα γλυκά έχει βιολογική βάση. Καθώς σχετίζεται άμεσα με τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξής τους.

Η γλυκιά γεύση, είναι η πρώτη γεύση που ερχόμαστε σε επαφή από την στιγμή που γεννιόμαστε. Έπειτα ακολουθεί η αλμυρή, η ξινή, η πικρή και τέλος η πικάντικη γεύση. Αυτό από μόνο του μας κάνει να την αναζητάμε πιο συχνά από τις υπόλοιπες γεύσεις.

Η ζάχαρη είναι ο πιο απλός επεξεργασμένος υδατάνθρακας και έχει τον υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (100) απ’ όλα τα τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι το σάκχαρο του παιδιού στο αίμα αυξάνεται ραγδαία μετά την κατανάλωση γλυκού. Αυτό με την σειρά του οδηγεί στην αύξηση της πείνας και της λαιμαργίας.

Γιατί τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ τα γλυκά ;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η επιθυμία των παιδιών για τις γλυκές γεύσεις είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των οστών τους. Με αποτέλεσμα τα παιδιά που προτιμούν τα γλυκά να είναι και αυτά που αναπτύσσονται γρηγορότερα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η επιθυμία των παιδιών για τις γλυκές γεύσεις είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των οστών τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά που προτιμούν τα γλυκά να είναι και αυτά που αναπτύσσονται γρηγορότερα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και οι δείκτες της ανάπτυξης των οστών μειώνονται, τόσο μειώνεται και η επιθυμία τους για γλυκές απολαύσεις!

Η αγάπη των παιδιών για τα γλυκά είναι γνωστή. Επιλέγουμε σωστά τα γλυκά που θα δώσουμε στα παιδιά μας και να μην χρησιμοποιούμε το γλυκό ως επιβράβευση. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το γλυκό έχει θέση σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αρκεί μόνο να καταναλώνεται με μέτρο.