Η γαμήλια τούρτα μου και πώς να την επιλέξω ! Η γαμήλια τούρτα είναι ένα κομμάτι της δεξίωσης γάμου. Το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καλεσμένους μας. Η στιγμή της κοπής της είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές του γάμου μας. Δίπλα, δίπλα ο ένας στον άλλον κόβουμε το πρώτο κομμάτι, το προσφέρουμε στον αγαπημένο μας και ευχόμαστε να είναι η ζωή μας τόσο γλυκιά όσο η γαμήλια τούρτα μας.

Η γαμήλια τούρτα μου και πώς να την επιλέξω!

wedding cake 3346747 640

Η γαμήλια τούρτα ξεχωρίζει για τα υλικά, το μέγεθος, το χρώμα και τη γεύση της.
Σίγουρα θα πρέπει να δοθεί προσοχή, ειδικά όταν ο γάμος τελείται καλοκαιρινούς μήνες. Η ζέστη είναι μεγαλύτερη και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη σωστή ψύξη και συντήρησή της. Η επιλογή του σωστού ζαχαροπλαστείου, μπορεί να μας εγγυηθεί την άριστη ποιότητα. Καθώς και την άρτια μεταφορά της στην αίθουσα δεξίωσης στην οποία θα ήταν καλό να υπάρχει χώρος αποθήκευσής της μέχρι την ώρα της κοπής.
Το μέγεθος της τούρτας είναι ένα σημείο το οποίο θα πρέπει να προσεχθεί αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας. Η πιο συνηθισμένη και πατροπαράδοτη επιλογή στη γαμήλια τούρτα είναι αυτή που έχει πολλά στρώματα και επίπεδα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κρυφό συμβολισμό πίσω από τα στρώματα.

Το πρώτο στρώμα συμβολίζει το νιόπαντρο ζευγάρι. Τα επόμενα δύο συμβολίζουν τους γονείς του γαμπρού και της νύφης. Ενώ τα επόμενα στρώματα δηλώνουν τον αριθμό των παιδιών που θα ΄θελε το ζευγάρι να αποκτήσει.
Όσον αφορά τη γεύση της γαμήλιας τούρτας, και προκειμένου να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι καλεσμένοι ικανοποιημένοι, μπορούμε κάθε επίπεδο της τούρτας μας να έχει και διαφορετική γεύση ή συνδυασμό γεύσεων.
Μπορούμε να επικαλύψουμε τη γαμήλια τούρτα με ελαφριά κρέμα σε λευκό ή ζαχαρί χρώμα που είναι τα κατεξοχήν χρώματα του γάμου. Αν έχουμε όμως πρωτοτυπήσει και έχουμε επιλέξει διαφορετικά χρώματα για το γάμο μας, τότε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στη διακόσμηση της τούρτας μας.

Σαν τελευταία πινελιά, μη ξεχάσετε να βάλετε στην κορυφή της τούρτας φιγούρες της νύφης και του γαμπρού. Σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε μια διασκεδαστική νότα, στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες φιγούρες (toppers) που δείχνουν το ζευγάρι σε χιουμοριστικές στάσεις.