Η βάση της ομορφιάς είναι η υγεία. Ο κλονισμός της ομορφιάς του προσώπου, αποτελεί προειδοποίηση για προβλήματα υγείας!

Η βάση της ομορφιάς είναι η υγεία. Όταν αυτή κλονίζεται, συμπαρασύρει ασφαλώς και την ομορφιά. Το πρώτο λοιπόν, μέλημα κάθε πολιτισμένης γυναίκας, δεν πρέπει να είναι το τέλειο μακιγιάζ αλλά το πώς να διατηρεί την υγεία της, που είναι η βάση της φυσικής ωραιότητας.

Κανένα καλλυντικό, όσο πανάκριβο κι αν είναι αυτό, δεν μπορεί να κάνει το δέρμα του προσώπου λείο και στιλπνό, ούτε και να του δώσει το όμορφο, φυσικό, ρόδινο χρώμα, το χρώμα της υγείας, αν υποφέρετε από μια οιαδήποτε εσωτερική πάθηση, π.χ. αναιμία, παθήσεις στομάχου, των εντέρων, του ήπατος, ανεπάρκεια ωοθηκών, αιμορραγίες κλπ. Με άλλα λόγια δεν πρέπει να σκεπάζονται τα διάφορα ελαττώματα του προσώπου, όπως π.χ. τα εξανθήματα, οι λεκέδες, η ωχρότητα, τα εκζέματα, οι λειχήνες κλπ. με τα μέικ απ, τα ρουζ και τις πούδρες, δηλαδή με τεχνητά και επιβλαβή μέσα.

 Χρειάζεται προ πάντων μια συστηματική θεραπεία της εσωτερικής αιτίας, που τα έχει προκαλέσει, οπότε και η υγεία θα αποκατασταθεί και οι αντιαισθητικές εκδηλώσεις του δέρματος θα εξαφανισθούν. Οι περισσότερες ασθένειες του οργανισμού, πριν εκδηλωθούν καλά, αρχίζουν με μερικά προειδοποιητικά συμπτώματα επάνω στο δέρμα, δηλαδή με κάτι κοκκινίλες, εξανθήματα, έντονη φαγούρα, υπερβολική ξηρότητα, με ακμές, με λειχήνες, εκζέματα και με άλλες εκδηλώσεις που προκαλούν την ασχήμια και την παραμόρφωση του προσώπου.

 Ας πάρουμε ως παράδειγμα δύο από τις πιο γνωστές και συνηθέστερες παθήσεις: την ακμή και την αναφυλαξία ( αλλεργία ). Οι παθήσεις αυτές οφείλονται τις περισσότερες φορές σε αυτοδηλητηρίαση του οργανισμού, που προέρχεται από το πεπτικό σύστημα και  παρατηρούνται σε άτομα που υποφέρουν από αναιμία, από το συκώτι, από εντερικά παράσιτα, από χρόνια δυσκοιλιότητα, από αταξίες της περιόδου ή σε άτομα που είναι ευαίσθητα, δηλαδή δεν ανέχονται ορισμένα τρόφιμα ή φάρμακα.

Τα άτομα αυτά, λόγω μιας εκ των συνηθέστερων αυτών αιτιών, αρχίζουν να παρουσιάζουν εξανθήματα στο πρόσωπο ή στο σώμα, συνοδευόμενα από φαγούρα και πρηξίματα των ματιών, ή τις γνωστές και επίμονες ακμές. Και αυτό  γιατί από τη δυσκοιλιότητα ή την ανεπαρκή λειτουργία του συκωτιού κλπ.  γίνεται ελαττωματική αποβολή των τοξινών και υπολειμμάτων. Οι ουσίες αυτές παραμένουν εν μέρει μέσα στο σώμα και απορροφημένες από το αίμα, προκαλούν την αυτοδηλητηρίαση, που εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα, όπως και στο δέρμα του προσώπου ή του σώματος, με τις εκδηλώσεις που αναφέραμε παραπάνω.

Γίνεται λοιπόν ολοφάνερο ότι για να υποχωρήσουν οι δερματικές αυτές εκδηλώσεις δεν χρειάζονται καλλυντικά, αλλά προ πάντων ειδική δίαιτα και ανάλογη φαρμακοθεραπεία. Πολλές γυναίκες από άγνοια παρασύρονται πολλές φορές σε δαπανηρές  αλλά και άστοχες θεραπείες της οποιασδήποτε δερματικής πάθησης ή αντιαισθητικών ελαττωμάτων  τους με επικίνδυνα πολλές φορές για την υγεία τους αποτελέσματα. Και τούτο, γιατί αγνοούν ότι το δέρμα είναι ένα από τα λεπτότερα όργανα του ανθρωπίνου σώματος, από τα πλέον ενεργητικά, ευπρόσβλητα και παραγωγικά, και ότι είναι συσχετισμένο με τη γενική λειτουργία του οργανισμού, γι’ αυτό και συμπάσχει στις διάφορες παθήσεις του.

Το καμουφλάρισμα  λοιπόν , των διαφόρων αντιαισθητικών ελαττωμάτων του προσώπου ή των δερματοπαθειών με κοσμητικά μέσα και μακιγιάζ, μόνο την επιδείνωση τους προκαλούν, σχεδόν πάντα, και τίποτε άλλο. Τα καλλυντικά και τα κοσμητικά αυτά μέσα χρησιμοποιούνται μόνο σε υγιείς  και κανονικές επιδερμίδες και ποτέ, όπως κακώς συνηθίζεται , για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του δέρματος ή για την απόκρυψη αντιαισθητικών ελαττωμάτων του.

Η ανάδειξη λοιπόν ,της φυσικής ομορφιάς μιας γυναίκας πρέπει να γίνεται μέσα από την αποκατάσταση της υγείας της , γι’ αυτό δεν πρέπει να παραβλέπονται  ποτέ τα σημάδια προειδοποίησης προβλήματος  από το δέρμα και ούτε να γίνεται προσπάθεια επίλυσης τους  με προσωρινά, επιφανειακά και αναποτελεσματικά μέσα.