Τριαντάφυλλα γάμου . Τριαντάφυλλα, το πιο όμορφο λουλούδι, ο βασιλιάς των λουλουδιών. Όταν σκέφτεστε τη διακόσμηση του γάμου σας, τόσο από τον ανθοστολισμό της εκκλησίας και δεξίωσης, όσο και της ίδιας της μπομπονιέρας που θα κρατάτε χαρούμενες, τα τριαντάφυλλα είναι ένα λουλούδι που θα πρέπει να έχετε σοβαρά υπόψη σας.

Τριαντάφυλλα γάμου8

Τα τριαντάφυλλα μαζί με τα κρίνα και τη γαρδένια είναι τα κατεξοχήν γαμήλια λουλούδια. Τα τριαντάφυλλα, και όχι άδικα, έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς το λουλούδι του έρωτα και του ρομαντισμού.  Συναντιέται σε πολλά παιδικά παραμύθια και είναι πανέμορφα.

Κατά τη διάρκεια της βικτοριανής εποχής, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο “Η Γλώσσα των Λουλουδιών” , το οποίο καθιέρωσε το δικό του συμβολισμό για τα χρώματα και το συνδυασμό των χρωμάτων ο οποίος μέχρι ισχύει ακόμα και σήμερα. Έτσι λοιπόν πέρα από τα κόκκινα που συμβολίζουν την πραγματική αγάπη, όταν συνδυάζονται με τα λευκά  συμβολίζουν την ένωση, ότι το ζευγάρι πλέον θα είναι ένα και κανείς δεν πρόκειται να μπει ανάμεσά τους. Τα κόκκινα μαζί με κίτρινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν την καλοτυχία και την προσδοκία για κάτι όμορφο. Λιγότερες συνηθισμένες αποχρώσεις είναι τα πορτοκαλί που συμβολίζουν την γοητεία,  τα κοραλλί που δηλώνουν την επιθυμία ή τον πόθο, ενώ τέλος τα απαλά ροζ τριαντάφυλλα δηλώνουν την επιείκεια.

Τα τριαντάφυλλα, παρόλo που είναι μια κλασσική επιλογή δεν χάνουν ποτέ την αισθητική τους. Η πριγκίπισσα Νταιάνα και η Uma Thurman είχαν επιλέξει τριαντάφυλλα για την ανθοδέσμη τους. Τα τριαντάφυλλα πάνε παντού και πάντα. Με όλα τα είδη γάμου και με κάθε είδους στολισμό. Οι ποικιλίες που μπορείτε να βρείτε είναι πραγματικά αμέτρητες. Υπάρχουν τα μονόχρωμα τριαντάφυλλα ή τα πιο ιδιαίτερα, τα δίχρωμα.  Συζητήστε με τον ανθοπώλη σας το ύφος που θέλετε να προσδώσετε στο γάμο σας. Αν θέλετε δηλαδή ο γάμος σας να είναι μοντέρνος ή ρομαντικός ή ακόμα να θυμίζει μια άλλη εποχή ώστε να διαλέξετε μαζί τον κατάλληλο στολισμό

Μια πολύ καλή ιδέα όσον αφορά το στολισμό είναι να σκορπίσετε μερικά πέταλα στους στην είσοδο της εκκλησίας και της δεξίωσης ή ακόμα καλύτερα… φανταστείτε την εικόνα… Εσείς με τον καλό σας ένα βήμα πριν από την καινούργια σας ζωή, κάτω από μια βροχή από ροδοπέταλα… Τα κόκκινα τριαντάφυλλα στην ανθοδέσμη κάνουν μια πανέμορφη αντίθεση με το λευκό του νυφικού και δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επιπλέον μπορείτε να διακοσμήσετε τη γαμήλια τούρτα σας με μια σειρά από λουλούδια και να βάλετε κάποια τριαντάφυλλα στα τραπέζια των καλεσμένων σας.

Φυσικά το πιο όμορφο λουλούδι ακόμα και από τα πιο ευωδιαστά τριαντάφυλλα, είστε εσείς που λάμπετε από χαρά και ευτυχία…

Η ώρα η καλή!!