Η γυναίκα στην παγκόσμια ιστορία. Η γυναίκα έχει την δική της σφραγίδα στην παγκόσμια ιστορία. Ακόμα και σε αυτή την περίοδο των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε, δεν αλλοιώνεται το βαθύτερο μήνυμα ουσίας της σημερινής παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας.

Άλλωστε η Γυναίκα λειτούργησε εις το διηνεκές ως φάρος σοφίας και λογικών επιλογών της κοινωνίας συνολικά. 

Οι αγώνες των γυναικών άφησαν τη δική τους σφραγίδα στην παγκόσμια ιστορία και ταυτίστηκαν με τις έννοιες τις προόδου και του δικαίου.

Παρ’ όλα αυτά παραμένει ακόμα επίκαιρος ο στόχος τους να βρουν τη θέση που αξίζουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Για αυτό οφείλουμε όλοι μας να γίνουμε έμπρακτοι συναγωνιστές, σε καθημερινό επίπεδο. Επιδεικνύοντας με τις πράξεις μας την άρνηση και αντίστασή μας ακόμα και στο πιο ισχνό σημάδι ανδροκρατούμενης δομής.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας έχει τεράστια σημασία, όχι μόνο για κάθε Γυναίκα, εργαζόμενη ή άνεργη, μητέρα και σύζυγο, αλλά για την ίδια την κοινωνία και το μέλλον της.

Διότι δημιουργεί σε όλους μας το ηθικό χρέος. Αφενός να κάνουμε απολογισμό της μέχρι τώρα στάσης μας, αφετέρου να προβληματιστούμε για την επιπλέον προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλουμε μέχρι την τελική διαμόρφωση μιας κοινωνίας αληθινής ισότητας και σεβασμού.

Χρόνια Πολλά  σε κάθε Γυναίκα!

Γιάννης Ταπεινός

υπ. Βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

πρώην Αντινομάρχης Αχαΐας