ΙΧΘΥΕΣ 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου. Οι Ιχθύες είναι το δωδέκατο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου και ανήκουν στο στοιχείο του νερού. Σαν το ζώδιο που κλείνει αυτόν τον κύκλο, περιέχει διυλισμένες μέσα του όλες τις ιδιότητες των προηγούμενων.

Ο Ιχθύς έχει τη μεγαλύτερη δεκτικότητα από όλα τα ζώδια και διακρίνεται για την ευαισθησία και τον συναισθηματισμό του. Απομακρύνεται εύκολα από την πραγματικότητα ιδιαίτερα όταν αυτή τον καταπιέζει και δεν του αφήνει περιθώρια ελεύθερης έκφρασης. Η φαντασία του τον βοηθά να ξεφεύγει από προβλήματα και υποχρεώσεις που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Δίνεται στους άλλους σχεδόν επιπόλαια και έχει έντονες καλλιτεχνικές τάσεις  που συχνά του δημιουργούν μια πλασματική πραγματικότητα και ένα καταφύγιο για να δραπετεύει από την πραγματικότητα. Αγαπά την τέχνη , τη μουσική, την ποίηση, το χορό με πολύ θεαματικά αποτελέσματα σε αυτούς τους τομείς. Εντυπωσιάζεται εύκολα από τους άλλους και συχνά παρασύρεται. Σε στιγμές αδυναμίας μπορεί να ξεχάσει τα ιδανικά του αλλά σε στιγμές μεγαλοσύνης φτάνει στην υπέρτατη θυσία και ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό.

Σε όλη του τη ζωή έχει την ανάγκη για δημιουργία και ένα καινούριο ξεκίνημα. Διαθέτει συχνά μαντικές ικανότητες και σε συνδυασμό με τη μεγάλη διαίσθηση του νιώθει ένα φόβο και μια απελπισία που δεν μπορεί να εξηγήσει. Είναι φύση ρομαντικός, λεπτός και ευφάνταστος. Όταν κάποιος προσβάλλει τις ευαισθησίες του μπορεί να αντιδράσει πολύ έντονα και να γίνει βίαιος. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως πέφτει σε αδράνεια δεχόμενος τα πάντα τόσο παθητικά που εκπλήσσει τους πάντες.

ΙΧΘΥΕΣ 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Την προσωπικότητα του χαρακτηρίζουν τρεις λέξεις: Ευσυγκινησία, Ευσπλαχνία και Έμπνευση. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που τον κυβερνά και θεωρείται ο πλανήτης του ψυχισμού και της τέχνης. Του αρέσει η καλοπέραση αλλά όταν αναλάβει να φέρει σε πέρας κάτι γίνεται πολύ εργατικός και πετυχαίνει σε όποιον τομέα επιλέξει. Πολλοί άνθρωποι του ζωδίου αυτού έχουν διαπρέψει στις επιστήμες, την πολιτική, τη διπλωματία και την τέχνη.  Ιδιαίτερα στην τέχνη τους βοηθάει η αίσθηση αρμονίας και ρυθμού που διαθέτουν.

Από τα βασικά του προτερήματα ξεχωρίζει η διάθεση να φανεί χρήσιμος στον συνάνθρωπο του και να τον βοηθήσει  όσο μπορεί. Σε συνδυασμό με τη γοητευτική του παρουσία, τα ονειροπόλα μάτια του και την ευαίσθητη καρδιά του κατακτά εύκολα τους άλλους και δημιουργεί πολλές φιλίες.

Επειδή η αυτοπεποίθηση τους έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, από τον σύντροφο τους και μέσα από έναν γάμο, επιζητούν την στήριξη και τη βοήθεια ώστε να κρατούν τις ισορροπίες και να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

ΙΧΘΥΕΣ 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Η γυναίκα Ιχθύς καταφέρνει και μαγνητίζει όλον τον κόσμο κατά έναν περίεργο τρόπο.  Τα τρία πράγματα που απεχθάνεται είναι η βία, ο θάνατος και η κακία του κόσμου. Η προσωπικότητα της είναι περίπλοκη και μοιάζει με της Υδροχόου. Η πραγματικότητα συχνά την πληγώνει και βρίσκει διέξοδο στον μυστικισμό και την τέχνη. Ο ψυχικός της κόσμος πλάθεται με κάτι το πολύ ανθρώπινο αλλά και με κάτι το θεϊκό. Σκέψεις, συναισθήματα, ιδανικά καθορίζουν τη ζωή της. Πολλές φορές χάνεται περιπλανώμενη μέσα σε αλήθειες που την τρομάζουν. Αν αξιοποιήσει σωστά τις ικανότητες της γίνεται εξαιρετικά αξιόλογη και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Αρκεί να μη χαθεί μέσα στον ωκεανό των συναισθημάτων της. Η ίδια παραμένει συχνά ανεξερεύνητη και κάποιος που επιθυμεί να τη γνωρίσει καλλίτερα χάνεται σαν να ταξιδεύει σε μια απέραντη θάλασσα χωρίς πυξίδα, χωρίς κανέναν προσανατολισμό. Δεν είναι τυχαίο που οι άντρες της ζωής της δεν καταφέρνουν να την κατανοήσουν σε βάθος.

Πότε χαμογελαστή, άλλοτε προκλητικά μελαγχολική , με δυο υγρά ανεξερεύνητα μάτια, με ωραίο στήθος και καλλίγραμμα πόδια και ένα βάδισμα σταθερό και αεράτο ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος και τραβά τα βλέμματα όλων. Οι άντρες δεν μπορούν να αντισταθούν στον ερωτισμό που αποπνέει και σε συνδυασμό με τα πλούσια χαρίσματα του εσωτερικού της κόσμου την κάνουν περιζήτητη ως σύζυγο, ερωμένη ή απλά φίλη.

Η γυναίκα Ιχθύς δεν ανήκει στις γυναίκες εκείνες που επιθυμούν να επισκιάσουν έναν άντρα και δεν έχουν καμιά νευρωτική διάθεση να του επιβληθούν και να κυριαρχήσουν πάνω του. Γοητεύεται όμως όταν αυτός τηρεί όλους εκείνους τους παραδοσιακούς κανόνες καλής συμπεριφοράς που αρμόζουν σε μια κυρία!