ΖΥΓΟΣ 23 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου. Με το φθινόπωρο, ο ζωδιακός έχει συμπληρώσει μισό κύκλο ενώ η φύση είναι στη μέση του δικού της κύκλου γέννησης και ανάπαυσης. Είναι η εποχή του Ζυγού, που συμβολίζεται από τη Ζυγαριά που πετυχαίνει την ισορροπία στη ζωή, με αρμονία και δικαιοσύνη.

Η γυναίκα Ζυγός είναι κοκέτα και φιλάρεσκη, με καλοσχηματισμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και με ένα βάδισμα όλο θηλυκότητα. Έχει έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Διαθέτει τακτ και λεπτότητα στις σχέσεις της με τους άλλους γι’ αυτό γίνεται και πολύ καλή φίλη. Πάραυτα έχει την ικανότητα να κρατά τους άλλους σε συναισθηματική απόσταση.

Γυναίκα γεμάτη ζωντάνια, λατρεύει τα πάρτι, είναι υπέροχη οικοδέσποινα και γενικά πολύ κοινωνική. Όταν η ζυγαριά χάσει την ισορροπία της, νιώθει την ανάγκη να τη διορθώσει. Με έντονο τα αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης είναι έτοιμη να αγωνιστεί για την αποκατάσταση της. Της αρέσει η μοναξιά και όσες έχουν την ωριμότητα συγκεντρώνονται στον εαυτό τους και βρίσκουν ισορροπία.

Όμως η ζυγαριά έχει πάντα δύο πλευρές. Η αναποφασιστικότητα είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα αυτού του ζωδίου. Και θέλει και δε θέλει. Ενώ είναι κοινωνική της αρέσει και η μοναξιά. Είναι δραστήρια αλλά πολλές φορές βρίσκεται και σε  απραξία.     Διακατέχεται από αίσθημα δικαιοσύνης αλλά πολλές φορές στις προσωπικές της υποθέσεις δεν τηρεί την έννοια του δικαίου. Νοιάζεται υπερβολικά για τη γνώμη των άλλων και παρασύρεται από δυνατές προσωπικότητες. Κατέχει όμως οξύνοια και έτσι ισορροπούν την κατάσταση.

ΖΥΓΟΣ 23 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου

Η γυναίκα Ζυγός, είναι ιδιαίτερα τρωτή συναισθηματικά. Πιστεύει πολύ στο δεσμό της φιλίας κι όταν δε βρίσκει ανταπόκριση απογοητεύεται. Όσες δεν έχουν βρει την ισορροπία στη ζωή τους, έχουν απόλυτη ανάγκη από αγάπη.

Στον έρωτα φέρεται λίγο επιπόλαια από την άποψη ότι βιάζεται και μπορεί να ξεκινήσει μια ερωτική σχέση χωρίς να το καλοσκεφτεί. Συνήθως δε πετυχαίνει στην σχέση ή το γάμο τουλάχιστον τον πρώτο. Λίγο η φιλαρέσκεια της, λίγο οι βιαστικές της αποφάσεις την οδηγούν σε λαθεμένες επιλογές συντρόφου. Ο έρωτας όμως γενικότερα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή της και χωρίς έντονα συναισθήματα δε νοείται να υπάρχει σχέση.