Καλαμαράκια τηγανητά με τζατζίκι. Αυτή η συνταγή είναι ένα κύριο πιάτο που θα εκτιμήσουν όλοι οι λάτρεις των θαλασσινών. Καλή όρεξη!

Υλικά:

1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα

Αλεύρι για τον αλεύρωμα

Αλάτι και πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Λεμόνια κομμένα στα τέσσερα για το γαρνίρισμα

Για το τζατζίκι:

  • 2 αγγούρια, τριμμένα
  • 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφού καθαρίσετε και ξεφλουδίσετε τα καλαμαράκια, αλευρώστε τα ελαφρά και αλατοπιπερώστε τα.

Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε αρκετό λάδι για να καλύψει τα καλαμαράκια κατά το τηγάνισμα.

Όταν το λάδι είναι καυτό, ρίχνετε τα καλαμαράκια στο τηγάνι και τα τηγανίζετε μέχρι να γίνουν χρυσόκαφτα. Αυτό θα πάρει περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.

Αφού τα καλαμαράκια είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε χαρτοπετσέτες για να απορροφήσουν το περίσσευο λάδι.

Για το τζατζίκι, ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τα καλαμαράκια τηγανητά σε ένα πιάτο με το τζατζίκι στο πλάι για βύθιση.