Γυναίκες – Η Αξεπέραστη Δύναμη του Κόσμου. Η γυναίκα είναι πολυδιάστατη, γεμάτη από μυστήριο και δύναμη, και κάθε λέξη που την περιγράφει αποτελεί μια εικόνα του απέραντου σύμπαντος που είναι η γυναικεία ψυχή.

Άρθρο της Κωνσταντίας Γραμματικοπούλου Marketer – Συγγραφέας Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων M.Ed. :

"Για να σπάσει ο κύκλος της βίας πρέπει να σπάσει η κουλτούρα της σιωπής"

Σε μια εποχή όπου η ενδοοικογενειακή βία και η γυναικοκτονία αποτελούν έναν ανεξήγητα σκοτεινό σκιάχτρο πάνω από τις ζωές μας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη δύναμή μας και να σταθούμε ενωμένες απέναντι σε αυτήν την απειλή. Είμαστε η φωνή της αλλαγής και η δύναμη της αντίστασης.

Από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, η γυναίκα έχει παίξει ρόλο κλειδί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Από τις μεγάλες βασίλισσες όπως η Κλεοπάτρα μέχρι τις σύγχρονες πρωταγωνίστριες της επιστήμης και της τέχνης, η γυναίκα έχει καθορίσει την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης.

Η γυναίκα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από πολλές επιτυχημένες οικογένειες, επιχειρήσεις και κοινότητες. Είναι η ενσάρκωση της αγάπης, της δύναμης, της έμπνευσης και της ανθρωπιάς. Κάθε μια μέσα από τη δική της ιστορία οδηγείται στο μονοπάτι της αυτοπραγμάτωσης και της ευτυχίας ενώ με την ευφυΐα και το πάθος της αφήνει το μοναδικό της αποτύπωμα στον κόσμο.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε μια ζωή ελεύθερη από βία και φόβο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ανοχή της κακοποίησης και της βίας με όποια μορφή κι αν εκδηλώνεται. Δυστυχώς όμως η ύπαρξη πατριαρχικών στερεοτύπων δυσχεραίνουν περισσότερο τη θέση της γυναίκας που μάχεται, μέσα από την πολυπλοκότητα των ρόλων της, να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της και να δυναμώσει την φωνή της μέχρι να ακουστεί, με έναν τρόπο που θα πάψει να αγνοείται.

Αν είστε αντιμέτωπες με καταπίεση και βία, θυμηθείτε ότι δεν ευθύνεστε εσείς για την κατάστασης σας. Ξεπεράστε ενδεχόμενες ενοχές και σταματήστε να δικαιολογείτε τους κακοποιητές σας. Τις δεύτερες ευκαιρίες δεν τις αξίζουν όλοι, πόσο μάλλον όσοι δεν αναγνωρίζουν ότι είναι θύτες και δεν έχουν καμία διάθεση να προσπαθήσουν να αλλάξουν συμπεριφορά.

Σκεφτείτε ότι δεν είστε μόνες. Υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια από δημόσιους πόρους και οργανισμούς που μπορούν να παρέχουν υποστήριξη και προστασία. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια και να μιλήσετε για τις εμπειρίες σας. Η σιωπή δεν είναι λύση. Για να σπάσει ο κύκλος της βίας πρέπει να σπάσει η κουλτούρα της σιωπής.

Γυναίκες – Η Αξεπέραστη Δύναμη του Κόσμου

Είναι πολλές οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν κακοποιητικές συμπεριφορές και σας καταλαβαίνουν απόλυτα. Είναι έτοιμες να σας συμπαρασταθούν, να σας στηρίξουν και να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Η ενσυναίσθηση όμως πρέπει να είναι χαρακτηριστικό κάθε ανθρώπου και όλοι μαζί να σταθούμε αρωγοί και να υποστηρίζουμε ομάδες και κοινότητες που καταπολεμούν την ενδοοικογενειακή βία ενθαρρύνοντας την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η βία θα είναι αδιανόητη και απαράδεκτη.

Γυναίκες του 21ου αιώνα, είστε οι ηρωίδες της εποχής μας. Με την επιρροή και τη δύναμή σας, διαμορφώνετε το μέλλον και δημιουργείτε έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας. Είστε σημαντικές και πολύτιμες!

Κωνσταντία Γραμματικοπούλου

Marketer – Συγγραφέας Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων M.Ed.