Κυριακάτικο μενού

Κυριακάτικο μενού

Κυριακάτικο μενού

Κυριακάτικο μενού. Κυριακή  και η ομόφωνη απόφαση για το οικογενειακό γεύμα ήταν κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο «μεθυσμένο» με μπύρα. Το κυρίως πιάτο συνοδεύεται με μια δροσερή ταμπουλέ ενώ για επιδόρπιο ακολουθήσαμε την επιθυμία των παιδιών. Κέικ σοκολάτας με έξτρα γλάσο σοκολάτας. Η αποθέωση της γεύσης!

Κοτόπουλο μεθυσμένο με μπύρα

Χρειαζόμαστε:

1 κοτόπουλο

4-5 πατάτες  κομμένες κυδωνάτες

2 κουτάκια μπύρα

Χυμό από 1 λεμόνι

½ φλιτζάνι μουστάρδα

3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Αλάτι, πιπέρι

Λίγη ρίγανη

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Πως το παρασκευάζουμε:

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε το κοτόπουλο. Το τοποθετούμε σ’ ένα ταψί. Το περνάμε με τις λεμονόκουπες και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα με λίγο νερό (3-4 κουταλιες) και ανακατεύουμε με το λιωμένο σκόρδο και το λάδι. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μίγμα. Σε μια λεκανίτσα αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με το μίγμα μουστάρδας.  Τις προσθέτουμε στο ταψί. Λούζουμε το φαγητό με τη  μπύρα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C  για δύο ώρες. 30 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα για να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.

Ταμπουλέ

Χρειαζόμαστε:

1 κούπα πλιγούρι

2 κούπες νερό

2-3 ντοματούλες

½ αγγουράκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ ματσάκι μαϊντανό

Λίγο φρέσκο δυόσμο

½  φλιτζάνι χυμό λεμονιού

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι  – πιπέρι

Προαιρετικά 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά (κανέλα, τριμμένο μπαχάρι, γαρίφαλο και γλυκάνισο) εγώ τα αποφεύγω γιατί στα παιδιά δεν αρέσουν τόσο μπερδεμένες γεύσεις και αρώματα

Πως το παρασκευάζουμε:

Πλένουμε καλά το πλιγούρι, το βάζουμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και του ρίχνουμε 2 κούπες βραστό νερό. Αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, το αγγούρι, το δυόσμο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο πλιγούρι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Λίγο πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε το λάδι χτυπημένο μαζί με το λεμόνι.

Κέικ σοκολάτας με γλάσο

Χρειαζόμαστε:

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

¾ βιτάμ

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

150γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Για το γλάσο

150γρ κουβερτούρα

3 κουταλιές της σούπας βιτάμ

Πως το παρασκευάζουμε:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.
Στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 50 – 60 λεπτά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 50 – 60 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο και κρυώσει περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας και τοποθετούμε επάνω τους σμέουρα. Εάν θέλουμε το τοποθετούμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο και έπειτα το κόβουμε και το σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × three =