ΛΕΩΝ 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου. Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου. Ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς και συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης. Κλείνει μέσα του ανεξάντλητες δυνατότητες και μεγάλο πείσμα που σε συνδυασμό με την εργατικότητα του τον βοηθά να μεγαλουργεί.

Αγαπά τον εαυτό του, θαυμάζει τις επιδόσεις του και δεν είναι καθόλου ευκολόπιστος. Κρίνει τους άλλους με τα δικά του δεδομένα και αντιλήψεις και θίγεται πολύ εύκολα.

Ο Λέων είναι ένα ζώδιο με πολλά προτερήματα και πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Θέλει να τραβά την προσοχή και το θαυμασμό των άλλων. Επίμονος και τολμηρός με ισχυρή θέληση πραγματοποιεί τις φιλοδοξίες του προσφέροντας και στο κοινωνικό σύνολο.

Οργανωτικός και με άμετρη αισιοδοξία απογοητεύεται μόνον όταν τον προδώσουν οι δικοί του άνθρωποι. Το χρήμα δε γίνεται αυτοσκοπός του αλλά λειτουργεί ως μέσο αναγνώρισης της επιτυχίας του. Το περήφανο λιοντάρι γίνεται πολύ ευέξαπτο όταν εισπράττει προσβολές και οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα του  είναι: δύναμη, δράση, δημιουργία.

Κυβερνήτης του ζωδίου του είναι ο Ήλιος κι από αυτόν έχει  κληρονομήσει την λαμπρότητα και την ακτινοβολία. Δεν περνά  απαρατήρητος και κάποιες φορές επιζητά την υποταγή των άλλων. Γι’ αυτό κάποιοι επιλέγουν επαγγέλματα όπως πολιτικοί, αξιωματούχοι, διευθυντές επιχειρήσεων. Η ικανότητα του να δραματοποιεί  καταστάσεις τον κάνει και άριστο ηθοποιό, αν διαλέξει να ακολουθήσει την καλλιτεχνική οδό. Όπως και να έχει όμως με την εργατικότητα που τον διακατέχει και τα πλούσια και λαμπρά του προσόντα σίγουρα θα πετύχει με ότι κι αν καταπιαστεί.

Σε στιγμές απογοήτευσης δεν μπορεί να κρύψει τα συναισθήματα του. Θλίβεται βαθιά, το βλέμμα του σκοτεινιάζει και η μορφή του γίνεται αγέλαστη. Τα τεράστια όμως αποθέματα δύναμης που κρύβει μέσα του και η λαμπρότητα του χαρακτήρα του, θα τον βοηθήσουν να το ξεπεράσει γρήγορα. Οι αντιδράσεις του χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια και ο αυθορμητισμός τους πολλές φορές τον οδηγεί να παίρνει  πρωτοβουλίες χωρίς καμία έγκριση.

ΛΕΩΝ 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου

Η γυναίκα Λέων ακτινοβολεί με τη σπάνια ομορφιά και την έντονη αυτοπεποίθηση της. Της αρέσει να εντυπωσιάζει τους άλλους κάτι που το πετυχαίνει πολύ εύκολα. Ο δυναμισμός της και η διάθεση για επιτυχία της δίνουν ώθηση για να αγωνίζεται να κάνει πράξει τα όνειρα της.

Αγαπά τους τίτλους και θέλει ο άντρας της ζωής της να είναι δημιουργημένος. Μπορεί να φαίνεται εγωιστικό αλλά δεν συμβιβάζεται, δεν υποτάσσεται, δεν αλλάζει αρχές και πεποιθήσεις, δεν ανέχεται να την υποτιμούν και να την υποβιβάζουν. Μπορεί να θυσιαστεί για μια ιδέα, αλλά μόνον αν είναι δική της απόφαση.

Η δημιουργικότητα της μπορεί να εκφραστεί μέσα από την τέχνη, την οικογένεια ή με οτιδήποτε αφιερωθεί. Επιβλητική, λαμπερή, φιλόδοξη επιζητά την κοινωνική και ηθική της άνοδο και εξέλιξη. Πείθει εύκολα τους άλλους και πετυχαίνει ότι βάλει σκοπό. Συχνά δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται πάνω σε έναν » θρόνο » και τους κοιτάει όλους αφ’ υψηλού. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει να δείχνει καλοσύνη για τους αδύνατους και μισεί την αδικία.

Γυναίκα με έντονη θηλυκότητα, προσέχει να είναι πάντα καλοντυμένη. Εκτιμά την καλή ποιότητα των πραγμάτων και οι επιλογές που πλαισιώνουν την εμφάνιση της αφορούν επώνυμες, ακριβές μάρκες προϊόντων. Λατρεύει τα χρυσά κοσμήματα και αγαπά τα ακριβά αρώματα. Δείχνει ενδιαφέρον για την τέχνη, το θέατρο, τη μουσική και τα ταξίδια.

Είναι εμφανές ότι μια γυναίκα Λέων δεν κατακτάται εύκολα. Ο άντρας που θα θελήσει να την εντυπωσιάσει πρέπει να κοπιάσει πολύ. Τα πρότυπα της είναι ακριβά και οι προσδοκίες της μεγάλες. Έχει ανάγκη από έμπρακτες αποδείξεις αγάπης και πολλές φορές επιδιώκει την υποτέλεια του αγαπημένου της μέσα στη σχέση. Ωστόσο ξέρει να ανταποδίδει και με το παραπάνω.

Είναι ιδιαίτερα ερωτική, αισθαντική και ζει με πάθος τον έρωτα της. Γίνεται όμως εύθικτη όταν ο σύντροφος της δε δείξει ανάλογη συμπεριφορά!