ΠΑΡΘΕΝΟΣ   23 Αυγούστου  –  22 Σεπτεμβρίου. Με το τέλος του καλοκαιριού ο τροχός του ζωδιακού γυρίζει στην Παρθένο. Πολλοί συνδέουν την Παρθένο  με τη θεά Δήμητρα, τη θεά του θερισμού, συμβολίζοντας την πειθαρχημένη γονιμότητα της γης.

Την Παρθένο την διακρίνουν ωραία λεπτά χαρακτηριστικά κι ένα λυγερό παράστημα πλαισιωμένο από μια καλοσυνάτη, ευχάριστη διάθεση. Τη χαρακτηρίζει η λογική, ο πρακτικός νους και η μεθοδική επίλυση των πραγμάτων. Οργανωτική και τακτική δείχνει ενδιαφέρον στη λεπτομέρεια και την τεχνολογία. Με εργατική πάντα διάθεση υπηρετεί με σθένος τα καθήκοντα της ενώ τη διακρίνει η ικανότητα κριτικής διαίσθησης  και η επιδεξιότητα σε χειρονακτικές εργασίες.

Στην αγάπη είναι φειδωλή και αποζητά την τέλεια σχέση . Όποιος την ερωτευτεί θα πρέπει να αντιμετωπίσει την καχύποπτη διάθεση της. Η επιλογή του συντρόφου δε γίνεται παρορμητικά και ο έρωτας είναι γι’ αυτήν μεγάλο πρόβλημα. Σίγουρα θεωρεί καλύτερη τη μοναξιά από έναν ακατάλληλο σύντροφο και μπορεί να βρει διέξοδο στην καριέρα και μάλιστα σε σχέση με το εμπόριο, την επιστήμη και τη διδασκαλία. Αν η ενεργητικότητα της περιοριστεί στα στενά όρια του σπιτιού μπορεί να την οδηγήσει σε νευρικότητα εκδηλώνοντας ψύχωση με το νοικοκυριό και υπερβολικά έντονη κριτική διάθεση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου

Η Παρθένος είναι γυναίκα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και μπορεί να πετύχει τα πάντα αρκεί να το πιστέψει και να μην αφήσει να χαθούν ευκαιρίες  είτε στην εργασία είτε στον έρωτα.

Η γυναίκα Παρθένος μπορεί να φοβάται την εγκυμοσύνη, θεωρώντας πως το παιδί μπορεί να της στερήσει την θηλυκότητα και ελκυστικότητα της. Αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα.

Σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα Παρθένος γίνεται μια θαυμάσια μητέρα, που αφιερώνεται με πάθος στα παιδιά της. Όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει το όνειρό της ανεξαρτησίας, είναι πολύ ικανή στο να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια.