Mai Tai cocktail . Το κοκτειλ Mai Tai είναι ένα κλασικό κοκτειλ με βάση το ρούμι! Προτωφτιάχτηκε το 1944, στο εστιατόριο Trader Vic’s, στο Οκλαντ της Καλιφόρνια!
Υλικά
- 20 ml λευκό ρούμι
- 30 ml παλαιωμένο ρούμι
- 20 ml χυμό από στυμμένο lime
- 20 ml λικέρ πορτοκάλι
- 1 dash Angostura bitters πορτοκάλι
- 20 ml σιρόπι πικραμύγδαλο
Παρασκευή
Ό,τι πιο δροσιστικό μπορείς να φτιάξεις με ρούμι αλλά και ένα cocktail με το οποίο μπορείς εύκολα να πειραματιστείς. Προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα shaker με πάγο και ανακινείς.
Mai Tai cocktail
Σερβίρισμα
Κάποιοι βάζουν κι ένα κερασάκι maraschino για γαρνίρισμα. Κάποιοι άλλοι ρίχνουν και extra 10 ml από ένα καλό παλαιωμένο ρούμι (όπως το Havana Club Anejo 7 Anos) αφού έχουν σερβίρει το ποτό για το χρώμα και το extra kick του ρούμι.
Η επίσημη ιστορία του Mai Tai
Σύμφωνα με την επικρατέστερη ιστορία, ο Victor Bergeron, το 1944, καλεί στο μπαρ του στο Όκλαντ δύο φίλους από την Ταϊτή και τους προσφέρει να δοκιμάσουν την καλύτερη, ως τότε, δημιουργία του. Οι καλεσμένοι του το δοκιμάζουν και αναφωνούν:
‘’Maita’i roa ae’’, που αποδίδεται από την τοπική τους διάλεκτο ως «πολύ καλό, έξω από αυτόν τον κόσμο»!
Ο Victor Bergeron είχε όντως δημιουργήσει ένα υπέροχο ποτό, χρησιμοποιώντας ένα εξίσου υπέροχο ρούμι, το τζαμαϊκανό Wray & Nephew 17 ετών.
Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα της χήρας του Don the Beachcomber, Phoebe Beach, που αγωνίστηκε δικαστικώς αρκετά χρόνια για να προστατέψει το κληροδότημα του συζύγου της, το αυθεντικό Mai Tai δεν παρασκευάστηκε το 1944 από τον Bergeron αλλά το 1933, στο εστιατόριο του Don στο McCadden Place του Χόλιγουντ και πρωτοσερβιρίστηκε ως Mai Tai Swizzle.