Μικρά μυστικά για ωραίο λαιμό και αποφυγή διπλοσάγωνου. Μικρά μυστικά για ωραίο λαιμό, που η  ομορφιά του είναι  πιο εφήμερη απ’ όλα τ’ άλλα στοιχεία της ομορφιάς. Εάν τον αμελήσουμε, πρώτος θα δείξει την ηλικία μας. Εάν, όμως, τον φροντίσουμε καταλλήλως, δεν θα μας προδώσει ποτέ.

Φυσική αγωγή του λαιμού

Οι πιο κάτω ασκήσεις έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για το λαιμό:

  1. Στρέψατε το κεφάλι, κρατώντας το ολόισια, πολύ αργά προς τ’ αριστερά, όσο μπορείτε πιο πολύ, και μετά προς τα δεξιά, 15 φορές προς κάθε κατεύθυνση.
  2. Γράψετε με το κεφάλι σας ένα κύκλο, όσο μπορείτε πιο μεγάλο, χρησιμοποιώντας το λαιμό σαν στήριγμα,10 φορές προς την κατεύθυνση των δεικτών του ρολογιού, και άλλες 10 προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο λαιμός, όπως και το πρόσωπο, είναι εκτεθειμένος στους κινδύνους των καιρικών μεταβολών. Η επιδερμίδα του πρέπει να προστατεύεται αλλά και να θρέφεται. Επαλείψατε τον κάθε μέρα με μια κρέμα θρεπτική, την οποία πρέπει  να απλώσετε καλά μέχρι να ποτιστεί η επιδερμίδα, κάνοντας μασάζ με τις παλάμες των χεριών. Το μασάζ του λαιμού είναι το μόνο που πρέπει να γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Ξεκινάμε, δηλαδή, από το σαγόνι προς τα κλειδοκόκκαλα, από την άκρη του αυτιού προς τον ώμο και από το σβέρκο προς τη βάση του λαιμού.

Λαιμός και μακιγιάζ

Μαζί με το πρόσωπο δεν πρέπει να ξεχνάμε να πουδράρουμε και το λαιμό. Πολλές γυναίκες δυστυχώς τον παραμελούν, χωρίς να υποπτεύονται την αντίθεση που παρουσιάζει ο λαιμός δίπλα στο μακιγιαρισμένο πρόσωπο.

Το διπλό σαγόνι

Για να αποφύγουμε το διπλό σαγόνι, ρίχνουμε το κεφάλι πίσω, ανοίγουμε και κλείνουμε το στόμα τρεις φορές, συσπώντας ευεργετικά τους μυς του σαγονιού. Κατόπιν φέρουμε το κεφάλι μπροστά και , κλείνοντας το στόμα, ακουμπάμε το σαγόνι στο στήθος. Αυτή την άσκηση την κάνουμε 20 φορές. Στο τέλος της άσκησης, διπλώνουμε στα τρία, κατά μήκος, μια πετσέτα της τουαλέτας. Τη βουτάμε σε κρύο νερό και χτυπάμε στο κάτω μέρος του σαγονιού με την κάθε άκρη της πετσέτας, 40 φορές.