Ο σπουδαίος Τενόρος Jose Carreras για μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα. Ανακοινώθηκε ότι ο σπουδαίος τενόρος Jose Carreras επέλεξε την Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο σπουδαίος τενόρος της όπερας Jose Carreras, πρόκειται να δώσει μία συναυλία την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Τον μεγάλο καλλιτέχνη θα πλαισιώσει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με 70 μουσικούς επί σκηνής, παρουσιάζοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες του θρυλικού τραγουδιστή, που έγιναν έμβλημα για πολλές γενιές.

Η συναυλία χαρακτηρίζεται ως μοναδική, όχι μόνο γιατί ο μεγάλος τενόρος έχει περιορίσει στο έπακρο τις εμφανίσεις του σε μεγάλους χώρους, αλλά γιατί θα είναι η τελευταία του εμφάνιση τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Ο σπουδαίος Τενόρος Jose Carreras για μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα

Παρασκευή ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων για τον τενόρο Jose Carreras

Η συναυλία διοργανώνεται από την ART BG ΕΛΛΑΔΟΣ και τα εισιτήρια θα διατίθενται από την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα viva.gr, στο τηλεφωνικό κέντρο 11876, καθώς και από τα φυσικά σημεία πώλησης εισιτηρίων της viva.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής της όπερας Jose Carreras, πρόκειται να δώσει μία συναυλία την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ

Ο Jose Carreras είναι Καταλανός τενόρος, ιδιαίτερα γνωστός για τις ερμηνείες του στις όπερες του Βέρντι και του Πουτσίνι. Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη στις 5 Δεκεμβρίου 1946. Έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή σε ηλικία 11 ετών ως Trujamán στην όπερα El retablo de maese Pedro του Manuel de Falla και συνέχισε κάνοντας μια καριέρα που περιελάμβανε πάνω από 60 ρόλους σε σκηνές όπερας παγκοσμίου φήμης και σε στούντιο ηχογράφησης. Απέκτησε φήμη με ένα ευρύτερο ακροατήριο ως ένας από τους «Τρεις Τενόρους», μαζί με τον Πλάθιδο Ντομίνγκο και τον Λουτσιάνο Παβαρόττι σε μια σειρά από μαζικές συναυλίες που ξεκίνησαν το 1990 και διήρκεσαν μέχρι το 2003.

Ο Καρρέρας είναι επίσης γνωστός για το ανθρωπιστικό του έργο ως πρόεδρος του «Διεθνούς Ιδρύματος Χοσέ Καρρέρας για τη Λευχαιμία» (La Fundació Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia), το οποίο ίδρυσε μετά από τη δική του ανάρρωση από την ασθένεια το 1988.