Πάπια με σάλτσα από πορτοκάλια. Συνταγή για ζουμερή πάπια με σπιτική σάλτσα πορτοκάλι, ιδανική για ένα γιορτινό οικογενειακό τραπέζι! Το ψήσιμό της πάπιας είναι απλό η σύνθεση της σάλτσας είναι απλή.

Ο συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση.

Υλικά:


Κρέας πάπιας
1 πορτοκάλι
Φλοιό και χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Πάπια με σάλτσα από πορτοκάλια. Τρίβουμε το φλοιό ενός πορτοκαλιού. Τηγανίζουμε το κρέας της πάπιας και το βγάζουμε από το τηγάνι. Στο ζωμό που ψήσαμε το κρέας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Το αφήνουμε να ροδίσει, ανακατώνοντας το και προσθέτουμε τότε τον χυμό και τον φλοιό του πορτοκαλιού.
Εάν η σάλτσα μας φαίνεται λίγη, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε. Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα σ’ αυτή τη σάλτσα και το σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά επί 10 λεπτά περίπου, έχοντας σκεπασμένο το τηγάνι.

Σερβίρουμε σκεπάζοντας το κρέας πάπιας με τη σάλτσα, η οποία πρέπει να είναι πηκτή και όχι πολύ άφθονη. Βάζουμε μία φέτα πορτοκαλιού ξεφλουδισμένη πάνω σε κάθε κρέας.

Σερβίρισμα

Μπορείτε να πάτε τη πάπια ολόκληρη στο τραπέζι και η ιεροτελεστία κοπής και σερβιρίσματος να ολοκληρωθεί μπροστά στους καλεσμένους σας. Κόβω την πάπια στην κουζίνα και την σερβίρουμε στο τραπέζι σε μια πιατέλα με τα κομμάτια της πάπιας, είτε έτοιμα σερβιρισμένα πιάτα. την τελευταία στιγμή περιχύνω την σάλτσα στα πιάτα.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη πάπια με σάλτσα από πορτοκάλια με διαφορά ψητά ή βραστά λαχανικά με χρωματικές  και γευστικές αντιθέσεις

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook