Πώς να επιλέξετε το χρώμα στα μαλλιά σας. Οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια  έχει γίνει  συνήθεια να βάφουν τα μαλλιά τους με την πλειοψηφία τους να επιλέγουν το ξανθό χρώμα. Η κομμωτές συνήθως συμβουλεύουν να επιλέγετε ένα χρώμα που να μην είναι αντίθετο από το φυσικό σας αλλά μόνο μερικούς τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα στο δέρμα σας!

Στο ανοιχτόχρωμο δέρμα  κάθε χρώμα μαλλιών σας ταιριάζει. Προσοχή στα πολύ σκούρα ή τα πολύ ανοιχτά χρώματα σας κάνουν να φαίνεστε χλωμή και άτονη.

Σταρένιες επιδερμίδες αυτές που είναι ανάμεσα σε μια σκούρα και μια λευκή επιδερμίδα και έχουν έντονους κίτρινους τόνους. Τα χρώματα είναι τα ξανθά σκούρα, τα μεσαίου τόνου καφέ και τα μελιτζανί. Αποφεύγετε χρώματα όπως τα χάλκινα και τα χρυσά γιατί θα κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό.

Σκούρες επιδερμίδες που είναι σκούρες, υπάρχουν επίσης αρκετές επιλογές με τις πιο ασφαλείς τα μέτρια καφέ και τα σκούρα καφέ.

Ανταύγειες, μια καλή επιλογή είναι τα ανοιχτά καφέ και τα χρώματα της καραμέλας. Μην κάνετε πολύ ανοιχτόχρωμες ανταύγειες εάν έχετε σκούρα μαλλιά γιατί μπορεί με τον καιρό να γίνουν πορτοκαλί. Οι σκούρες μελιτζανί ανταύγειες κολακεύουν ιδιαίτερα τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Το καστανό χρώμα γενικά πηγαίνει σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες και με μερικές ανταύγειες  ζωντανεύει και δε ταλαιπωρείτε η τρίχα.

Το σκούρο μαύρο χρώμα είναι δύσκολο να το αλλάξετε άμεσα και σίγουρα θα υπάρξει φθορά στην τρίχα.

Το κόκκινο χρώμα  είναι και δύσκολο να μπορέσετε να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε. Μπορεί να τραβάει τα βλέμματα αλλά χρειάζεται πολύ πολύ φροντίδα για να παραμείνει λαμπερό.

Το ξανθό χρώμα  χρειάζεται τα μαλλιά σας να είναι δυνατά και υγιή. Η βαφή μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας ιδιαίτερα αν έχετε σκούρα βάση. Στο σκούρο δέρμα συνήθως φαίνεται αφύσικο.

Σίγουρα όμως χρειάζεται να επισκεφτείτε και να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας που θα σας καθοδηγήσει και θα σας προτείνει σίγουρα κάτι ενδιαφέρον.

Όποιο χρώμα και να επιλέξετε πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι πρέπει να τονίζει τα φυσικά χαρακτηριστικά σας και να σας κολακεύει!