Πως να διατηρήσω το βάρος μουΣυμβουλές διατήρησης βάρους. Όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με κάποια παραπανίσια κιλά. Είναι ό λόγος που χρειάστηκε να κάνουμε δίαιτα για να απαλλαγούμε από αυτά.

Παρ’ όλα αυτά, γεγονός είναι ότι, οι περισσότεροι άνθρωποι μετά το τέλος της δίαιτας, και μάλιστα πολύ σύντομα, καταλήγουμε να ξαναπαίρνουμε τα κιλά που χάσαμε. Εκ του αποτελέσματος, δείχνει ότι μάλλον υπάρχει κάτι που δεν κάνουμε καλά.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι 70% των ανθρώπων που έκαναν δίαιτα, άσχετα εάν έφτασαν στον επιθυμητό στόχο τους ή όχι, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια πήραν πίσω όλα τα κιλά του έχασαν, και πιθανώς και κάτι παραπάνω.

Πως να διατηρήσω το βάρος μου – Συμβουλές διατήρησης βάρους

Επομένως, η διατήρηση του βάρους είναι εξίσου δύσκολη με την απώλεια, αν όχι πιο δύσκολη. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει έντονο κίνητρο για να συνεχίσει κανείς να προσπαθεί και φυσικά δεν επιβραβεύεται με το να βλέπει την διαφορά στο σώμα του ή στη ζυγαριά.

Διατήρηση βάρους σημαίνει ισορροπημένη διατροφή. Η σταθεροποίηση του σωματικού μας βάρους επιτυγχάνεται με την κατανάλωση ποικίλων τροφίμων από όλες τις ομάδες της διατροφικής πυραμίδας.

Από τη διατροφή που ακολουθήσαμε για να χάσουμε τα κιλά μας, έτσι περίπου πρέπει να είναι και η διατροφή μας στην καθημερινότητά μας.

Η συντήρηση είναι ένα στάδιο κατά το οποίο κάνουμε πράξη ό,τι ακριβώς έχουμε μάθει κατά τη διάρκεια της δίαιτας, με την καθοδήγηση ειδικού επιστήμονα διαιτολόγου.

Αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας γύρω από την διατροφή και την προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες για τη διατήρηση του βάρους μας.

Αν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε μια διαλειμματική δίαιτα, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό και τον διατροφολόγο