Προσθέτουμε την άσκηση στην καθημερινότητα μας. Μπορεί η διατροφή να είναι ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει το βάρος μας, ωστόσο η άσκηση είναι εξίσου σημαντική, ή ακόμη και θεμελιώδης για την διατήρηση του.

Ακόμα και ένα απλό περπάτημα τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα λειτουργεί εξαιρετικά ευεργετικά και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τη διατήρηση όχι μόνο του βάρους μας, αλλά και της υγεία μας γενικότερα.

Η άσκηση είναι χρήσιμη για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση ενός φυσιολογικού Δείκτη Μάζας Σώματος. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε και να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, η οποία επίσης συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των θερμίδων που καίτε κάθε μέρα.

Η σωματική άσκηση μας βοηθάει να διατηρήσουμε το βάρος που χάσαμε

Παράλληλα, όταν κάνουμε κάποια μικρή ή και μεγαλύτερη παρασπονδία, αυξάνοντας την άσκηση μπορούμε να γλιτώσουμε την αλλαγή στο βάρος μας. Ο συνδυασμός της άσκησης με μια υγιεινή διατροφή είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος, από το να βασιστείτε αποκλειστικά στον περιορισμό των θερμίδων. Η άσκηση μπορεί να αποτρέψει ή και να αναστρέψει τις επιπτώσεις ορισμένων ασθενειών. Η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει μια καρδιακή προσβολή.

Πόση άσκηση είναι αρκετή;

Για να αποκομίσετε τα οφέλη για την υγεία από την άσκηση, συνιστάται να κάνετε κάποια μορφή αερόβιας άσκησης τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 20 λεπτά ανά προπόνηση.

Ωστόσο, περισσότερα από 20 λεπτά είναι καλύτερα αν θέλετε πραγματικά να χάσετε βάρος. Τα 15 λεπτά μέτριας άσκησης – όπως το γρήγορο περπάτημα για χάσιμο λίπους σε καθημερινή βάση, θα καίει έως και 100 επιπλέον θερμίδες (υποθέτοντας ότι δεν καταναλώνετε επιπλέον θερμίδες στη διατροφή σας στη συνέχεια).

Το κάψιμο 700 θερμίδων την εβδομάδα, μπορεί να ισούται με σχεδόν 5 κιλά απώλειας βάρους κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Επιπλέον, αν ασκείστε, μειώνετε τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του μαστού. Η άσκηση είναι επίσης γνωστή πως  συμβάλει στην αίσθηση της εμπιστοσύνης που έχουμε στον εαυτό μας, αλλά και της συνολικής ευημερίας, μειώνοντας έτσι τα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης.

Αν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε μια διαλειμματική δίαιτα, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό και τον διατροφολόγο