Ψωμί ζυμωτό. Κλασική, παραδοσιακή συνταγή για ψωμί, αφράτο από μέσα και τραγανό από έξω! Μοναδικό ψωμί ζυμωτό φτιαγμένο από τα χέρια σας.

Υπομονή και αγάπη θέλει το ζύμωμα.

Τι καλύτερο από τη μυρωδιά ενός φρεσκοψημένου ψωμιού στην κουζίνα; Ζεστό αχνιστό ψωμί πρωί πρωί με το πρωινό μας.

Ψωμί ζυμωτό

Υλικά

1.000 γρ. αλεύρι από σκληρό σιτάρι

10 γρ. νωπή μαγιά

20 γρ. αλάτι

650 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

Ένα μπολ και ένα ταψί φούρνου θα χρειαστεί.

Στο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του αλατιού και ζυμώνουμε καλά, για 10 λεπτά περίπου.

Διαλύουμε το αλάτι σε 3 κ.σ. νερό, το προσθέτουμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και ελαστική.

Με μια πετσέτα σκεπάζουμε το μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 3 κομμάτια και τα πλάθουμε σε καρβέλια.

Αφήνω σκεπασμένα τα καρβέλια σε ζεστό μέρος για 1 ½ ώρα και διπλασιάζοντε σε όγκο.

Χαράζω τα καρβέλια στο ταψί μου και τα ψήνω στους 200°C για περίπου 1 ώρα.

Ψεκάζω με νερό τα ψημένα ψωμιά για να έχουν γυαλιστερό χρώμα.

Ακολούθα την σελίδα στο facebook