Θεραπεία γρίπης. Γενικές οδηγίες για τη θεραπεία της γρίπης

Θεραπεία γρίπης

Γενικές οδηγίες για τη θεραπεία της γρίπης

Θεραπεία γρίπης. Οι άρρωστοι από γρίπη πρέπει να βρίσκονται  κάτω από την παρακολούθηση του γιατρού. Εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην αρρώστια αυτή έχει η απόλυτη ησυχία και ανάπαυση στο κρεβάτι.

Γενικές οδηγίες για τη θεραπεία της γρίπης:

  • Τον άρρωστο από γρίπη πρέπει να τον απομονώσουμε από το περιβάλλον του. Όταν δεν υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο για την απομόνωση του, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παραβάν, σεντόνι ή μεγάλη κουρτίνα φτιαγμένη από γάζες, που στερεώνονται πάνω από το κρεβάτι του αρρώστου. Η χρησιμοποίηση κοινού κρεβατιού  καταλήγει σχεδόν πάντοτε στη μόλυνση από τη γρίπη.
  • Τα λερωμένα ασπρόρουχα των αρρώστων είναι απαραίτητο να διατηρούνται χωριστά από τα ασπρόρουχα των υγιών και να πλένονται σε βραστό νερό. Παλαιότερα συνήθιζαν  να βυθίζουν τα ρούχα σε διάλυμα σόδας ή αλυσίβας και έπειτα να πλένονται. Είναι πολύ σπουδαίο να συνηθίζει ο άρρωστος στο φτάρνισμα και στο βήχα. Πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη με το μαντήλι και να φτύνει σε σκεπασμένο πτυελοδοχείο.
  • Τα ελαφρά εφιδρωτικά ( ζεστό τσάι με αποξηραμένη μαλίνα ή άνθη τίλιου). Καθώς επίσης και οι θερμοφόρες και το ζεστό σκέπασμα βελτιώνουν την κατάσταση του αρρώστου.
  • Στην περίπτωση που παρουσιασθούν έντονα φλεγμονώδη φαινόμενα στο ρινικό βλεννογόνο, έχει ευνοϊκά αποτελέσματα ή επάλειψη με βορική βαζελίνη.
  • Για την καθαριότητα της στοματικής κοιλότητας και του φάρυγγα χρησιμοποιούνται αλκαλούχες γαργάρες και απολυμαντικά φάρμακα ( βορικό οξύ κ.α.).
  • Τα αντιπυρετικά και αναλγητικά φάρμακα, όπως η ασπιρίνη, η πυραμιδόνη, η φαινασετίνη και άλλα, επενεργούν στην περίπτωση των κεφαλαλγιών και των μυϊκών και νευραλγικών πόνων.
  • Για την πρόληψη και τη θεραπεία των επιπλοκών χρησιμοποιούνται τα αντιβιοτικά.

Θεραπεία γρίπης

Επιπλοκές από τα διάφορα όργανα πολύ σοβαρές παρουσιάζονται στη γρίπη και απαιτούν ειδική θεραπεία:

  • Μεγάλη σημασία για την πρόληψη των λογής λογής επιπλοκών, που παρουσιάζονται στη γρίπη, έχει η ανάπαυση στο κρεβάτι μέχρι την πλήρη ίαση.
  • Δυναμωτική γενικά και τονωτική επίδραση ύστερα από την γρίπη ασκούν το μουρουνέλαιο, τα γλυκεροφωσφορικά, η φυτίνη, οι βιταμίνες C (ασκορβινικό οξύ ), η σπερμόλη, η παντοκρίνη.
  • Είναι απαραίτητο να μην ξεχνάμε πως η γρίπη, και όταν ακόμα περνάει ελαφρά. Αδυνατίζει τον οργανισμό και δημιουργεί ευνοϊκό έδαφος για παρόξυνση των χρόνιων παθήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − seven =

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial