Το Mitsubishi Eclipse Cross στο 2019 Dakar με την Ισπανίδα οδηγό Cristina Gutierrez

Μπορεί οι εργοστασιακές ομάδες της Mitsubishi Motors να μην έχουν πλέον εμπλοκή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό*, όμως η δόξα και η φήμη που έφεραν οι 12 νίκες στο Dakar και οι 5 τίτλοι WRC ** (μεταξύ άλλων) παραμένουν ζωντανές στη Μάρκα.

Ισπανικό αγωνιστικό πνεύμα

cristina gutierrez

Οι Επίσημοι Έμποροι της Mitsubishi Motors έχουν γράψει ιστορία με τις πρωτοβουλίες τους: παράδειγμα, η επαναστατική απόφαση που έλαβε στις αρχές τις δεκαετίας του ‘80 η SONAUTO στη Γαλλία να συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ με το τότε ολοκαίνουργιο Pajero, αλλά και η σημερινή υποστήριξη της Mitsubishi Motors Spain στη δυναμική Ισπανίδα Cristina Gutierrez που θα τρέξει με ένα Eclipse Cross silhouette racer (T1 proto) στο 2019 Dakar, 6 – 17 Ιανουαρίου, 2019.

cristina gutierrez dakar

Μαζί με τον Ισπανό συνοδηγό της, Pablo Huete, η 26 χρονη οδηγός – πρέσβειρα του προγράμματος ασφάλειας Vial Fun of Santander Consumer Finance – θα αντιμετωπίσει έναν αγώνα που υπόσχεται να είναι τουλάχιστον το ίδιο σκληρός με τους προηγούμενους, με 5.000 km (δέκα ειδικές διαδρομές), από τις οποίες το 70% με άμμο και αντίπαλο το χρόνο. 

Η δυναμική Ισπανίδα Cristina Gutierrez αναφερόμενη στην τρίτη συμμετοχή της (μετά το 2017 και το 2018 που τερμάτισε την υψηλότερη θέση της κατάταξης ως γυναίκα οδηγός) και μετά από σχολαστική προετοιμασία,δήλωσε: «Όπως πάντα, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα Ντακάρ, το κάνεις με μεγάλες προσδοκίες αλλά και με πολύ σεβασμό για τη δοκιμασία. Ο πρώτος στόχος,ασφαλώς, είναι το τερματισμός σε αυτό που θεωρείται το σκληρότερο ράλι στον κόσμο, για τρίτη συνεχόμενη φορά.»

Και προσθέτει: «Ωστόσο, το νέο αυτοκίνητο και η νέα ομάδα θα μας επιτρέψουν να αγωνιστούμε και να αναμετρηθούμε με τους αντιπάλους μας στις δύσκολες ειδικές του Ντακάρ. Το σίγουρο είναι ότι μετά από δυο χρόνια εμπειρίας στο Ντακάρ, φέτος θα το απολαύσω πολύ.»  

Mega-Eclipse Cross

Έχοντας θέσει στόχο να τερματίσει ανάμεσα 20 πρώτους οδηγούς, η Cristina Gutiérrez θα συμμετάσχει στο 41ο Ράλι Ντακάρ με ένα Mitsubishi Eclipse Cross T1 silhouette racer.

Σχετικά με το αυτοκίνητο λέει τα εξής: «Για μένα, είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ γρήγορο, πιο ευκολοδήγητο και έχει μεγαλύτερες ικανότητες Off Road.Υιοθετώντας σχεδιαστικά στοιχεία του εντυπωσιακού Eclipse Cross παραγωγής,το αγωνιστικό εμπνέει πραγματικό δέος: είναι το πιο θεαματικό αυτοκίνητου που έχω οδηγήσει ποτέ και προσελκύει αμέσως την προσοχή!»

Eclipse Cross - 2019 Dakar

Μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο της Cristina στο: https://www.cristinagutierreztt.com/

*2005: αποχώρηση από το WRC / 2009: αποχώρηση από το Ντακάρ

** 1 τίτλος Κατασκευαστών + 4 τίτλοι οδηγών, όλοι με το Lancer Evolution

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΠΛΑΙΣΙΟ: ΑΤΣΑΛΙΝΟ MULTI-TUBULAR 

ΑΜΑΞΩΜΑ: ΑΠΟ ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΔΙΠΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ, ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗ ΕΛΑΤΗΡΙΑ (ΕΜΠΡΟΣ & ΠΙΣΩ)

2 ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΝΑ ΤΡΟΧΟ, ΠΛΗΡΩΣ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΔΟΚΩΝ

ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ (ΕΜΠΡΟΣ & ΠΙΣΩ)

ΜΟΝΙΜΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ 

ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΕΞΑΡΙ ΚΙΒΩΤΙΟ, ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ/ΠΙΣΩ: ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ 280MM ΜΕ 4 ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ. 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 340 HP / 70 kg/m A 3.500 RPM

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΚΑΥΣΙΜΟΥ: 350 L

ΒΑΡΟΣ: 1.850 kg.

Στέφανος Σιμωτάς