Το Πάσχα της Ύδρας. Ένα νησί τόσο υπέροχο, όμορφο και γραφικό δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρεται και για την περίοδο κατάνυξης του Πάσχα.

Το Πάσχα στην Ύδρα διαφέρει από τις περισσότερες ανάλογες περιόδους που θα έχετε βιώσει.

Τις ημέρες του Πάσχα σε τούτο το νησί αναβιώνουν έθιμα παλιά, δεμένα με τη θάλασσα. Αυτή την εποχή η Ύδρα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, καθώς πολλοί είναι πια οι θαυμαστές της που έρχονται εδώ για να ζήσουν ένα αλλιώτικο Πάσχα.

Η Ύδρα άλλωστε έχει τόση ένδοξη ιστορία και πλούσιο πολιτισμικό βάθος που σαφώς κάθε γιορτή παράδοσης διαφέρει και διακρίνεται από αντίστοιχες σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το Πάσχα της Ύδρας

Οι άγιες μέρες στο νησί της Ύδρας φέρνουν τα βήματα του επισκέπτη στη συνοικία 
Καμίνι για την περιφορά του επιταφίου όπου κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του θα τον δει να μπαίνει μέσα στη θάλασσα απολαμβάνοντας ένα θέαμα ταυτόχρονα κατανυκτικό και ξεχωριστό.

Επιπλέον, στο νησί υπάρχουν 3 επιπλέον επιτάφιοι ενώ στο τέλος, συγκεντρώνονται και οι 4 στο κεντρικό λιμάνι του νησιού όπου εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού έχουν συγκεντρωθεί.

Όσο για ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα ένα ακόμη σπουδαίο δρώμενο πραγματοποιείται. Στην Ύδρα “φτάνει” ο Ιούδας, τον οποίο οι κάτοικοι κρεμούν και τον παραδίδουν στις φλόγες, λίγο πριν “τιμωρηθεί” επιπλέον από τα όπλα των ντόπιων.