Τροφές για υγιές και δυνατό δέρμα ! Το ανθρώπινο δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο και μερικές φορές μπορεί να γίνει και εύθραυστο. Ο ήλιος, η ηλικία ακόμη και η καλή ή κακή ψυχολογική κατάσταση μας μπορεί να αποτυπωθεί πάνω στο δέρμα μας. Το δέρμα, ένα αυτοτελές όργανο του σώματός μας, εκτελεί για τον οργανισμό ποικίλες και χρήσιμες λειτουργίες, γι’ αυτό εξάλλου και χαρακτηρίζεται σαν τον καθρέφτη της σωματικής και ψυχικής υγείας του κάθε ανθρώπου. Ανακάλυψε εκείνες τις τροφές που όταν τις καταναλώνουμε μπορούμε να χαρίσουμε στο δέρμα μας μια υγιή και δυνατή όψη.

Τροφές για υγιές και δυνατό δέρμα!

Τόνο κονσέρβα, σε νερό

Τόνο κονσέρβα, σε νερό

Είναι ένα από τα βασικά είδη διατροφής στις περισσότερες κουζίνες και είναι μάλιστα πλούσιο σε σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα της επιδερμίδας από την καταστροφή που τους προκαλεί ο ήλιος και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.

Μαύρη σοκολάτα

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν ημερησίως ένα ρόφημα που περιείχε 2 κουταλιές της σούπας κακάο, με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, επί 12 μήνες, στο τέλος η επιδερμίδα τους ήταν ιδιαίτερα απαλή, πιο ενυδατωμένη και είχε καλύτερη κυκλοφορία των αιμοφόρων αγγείων.

Μαύρο τσάι με ξύσμα κίτρου

Η κατανάλωση τσαγιού πετυχαίνει την απομάκρυνση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Κυρίως αν καταναλώνουμε 2 ή περισσότερα φλιτζάνια κάθε μέρα, σύμφωνα με μελέτη από το Dartmouth Medical School.

Καροτόζουμο

Ένα φλιτζάνι χυμός από καρότο περιέχει 22 mgβ-καροτίνης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που, σύμφωνα με πολλές μελέτες,διαφυλάσσει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Φυσικά, όσο περισσότερο πίνεις τόσο μεγαλύτερη προστασία απολαμβάνεις.

Τροφές εχθρικές προς το δέρμα είναι οι πλούσιες σε κεκορεσμένα λίπη, όπως το μπέικον και το τυρί μπρι. Επίσης η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης συμβάλλει στη δυσλειτουργία του φυσικού κολλαγόνου του δέρματος, προκαλώντας ανελαστική υφή και διαταραχές στο φυσικό χρώμα του δέρματος.