twister-kanelas

Twister με κανέλα

Κοσκινίζουμε την κανέλα στην επιφάνεια του φύλλου και κόβουμε λωρίδες πάχους 2 εκ.

Twister με κανέλα

Υλικά

300 γρ. αλεύρι Ζυμωτό

155 ml νερό

15 γρ. μαγιά νωπή

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. κανέλα

Ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα

Ταψί φούρνου

Εκτέλεση συνταγής

Θα χρειαστούμε ένα μικρό και ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ένα πλάστη για την ζύμη και ένα ταψί φούρνου για το φούρνισμα.

Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό.

Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο βαθύ μπολ μας και ανακατεύουμε τα υλικά μας. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και δημιουργούμε την ζύμη μας. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα περίπου.

Όταν είναι έτοιμη την μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και την πλάθουμε με τα χέρια μας . Ανοίγουμε ψιλό φύλλο ορθογώνιου σχήματος με χοντρό πλάστη.

Κοσκινίζουμε την κανέλα στην επιφάνεια του φύλλου και κόβουμε λωρίδες πάχους 2 εκ. Διπλώνουμε τις λωρίδες στη μέση και με τα δάχτυλα μας πλάθουμε δίνοντας στριφογυριστό σχήμα.

Στο ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα τοποθετούμε  τα Twister με κανέλα. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 ºC για 30’ περίπου.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + 3 =