Βάπτιση : Το κόστος της βάπτισης είναι αυτό που ενδιαφέρει γονείς και υποψήφιους νονές ή νονούς.

Πόσο κάνουν τα βαπτιστικά ρούχα; Πόσο έχει ο βαπτιστικός σταυρός; Πόσο στοιχίζουν οι μπομπονιέρες;

Το κόστος της βάπτισης δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αντέξουμε όλοι μας. Και ειδικά σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε. Πολλοί είναι αυτοί που ενώ θέλουν να γίνουν νονοί ή νονές στο τέλος παραιτούνται τις επιθυμίας τους λόγω του κόστους.

Η βάπτιση και το κόστος αυτής είναι κάτι που θα πρέπει να καθοριστεί, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, κατόπιν συνεννόησης των γονιών και των κουμπάρων. Μην επιβαρύνεται κάποιον με έξοδα που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην δική σας ματαιοδοξία. Το σημαντικό πάνω απ όλα είναι ο νονός να είναι κοντά στο παιδί και όχι το πόσο ακριβά βαπτιστικά μπορεί να αγοράσει.

Το κόστος αυτών που αγοράζονται συνήθως για το μυστήριο της βάπτισης.

Βαπτιστικά πακέτα

Στα βαπτιστικά πακέτα περιλαμβάνονται όλα. Από την λαμπάδα και τα λαδόπανα μέχρι και τα ρούχα, τις κάλτσες και τα παπουτσάκια. Το κόστος κυμαίνεται από 280 ευρώ έως και 800 ευρώ.

Βαπτιστικό σετ

Τα βαπτιστικά σετ συνήθως αποτελούνται από το Κουτί βάπτισης, την λαμπάδα, τα λαδόπανα και τα κεράκια της κολυμπήθρας. Οι τιμές που βρήκαμε κυμαίνονται από 190 ευρώ έως 400 ευρώ.

Βαπτιστικά ρούχα

Με τον όρο βαπτιστικά ρούχα εννοούμε τα φορεματάκια ή τα κοστουμάκι, ανάλογα με το φύλο του παιδιού. Οι τιμές που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι από 70 έως 300 ευρώ περίπου. Πολύ μεγάλη ποικιλία και σημαντική διαφορά στις τιμές μεταξύ του φθηνότερου και του ακριβότερου.

Βαπτιστικά παπούτσια

Τα βαπτιστικά παπούτσια είναι αυτά που θα φορέσει το παιδί όταν το ντύσετε κατά την διάρκεια της βάπτισης και όχι πριν από αυτήν. Οι τιμές που βρήκαμε είναι από 30 έως 80 ευρώ περίπου.

Λαδόπανα

Οι τιμές στα λαδόπανα βρίσκονται μεταξύ 30 και 150 ευρώ με την πλειοψηφία αυτών να κυμαίνεται περίπου στα 50 ευρώ.

Μαρτυρικά

Τα μαρτυρικά υπάρχουν σε διάφορα είδη και σχέδια. Βρήκαμε από βραχιόλια και καρφίτσες μέχρι και κορδέλες και φιογκάκια. Οι τιμές ξεκινούν από λίγα λεπτά του ευρώ για τα φιογκάκια και τις κορδέλες και φτάνουν έως και 1,5-2,00 ευρώ το κομμάτι για τα βραχιόλια, και τα πληρώνουν οι γονείς.

Λαμπάδα βάπτισης

Οι λαμπάδες βάπτισης τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια κοστίζουν 80 ευρώ περίπου .

Κουτί βάπτισης

Στο κουτί βάπτισης θα τοποθετήσετε όλα τα υπόλοιπα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αργότερα και ως κουτί αποθήκευσης των παιχνιδιών του παιδιού ή για όποιο άλλο σκοπό θελήσετε. Κοστίζει από 80 ευρώ έως 100 ευρώ.

Βαπτιστικός σταυρός

Ο σταυρός βάπτισης είναι κάτι που θα φορεθεί από το παιδί κυρίως όταν αυτό μεγαλώσει Οι τιμές ανάλογα με το υλικό του σταυρού είναι από 140 έως 700 ευρώ και για μια αλυσίδα από 90 έως 300 ευρώ περίπου .

Μπομπονιέρες βάπτισης

Ανάλογα με τις επιλογές σας οι τιμές κυμαίνονται από 1,5 έως 2,5 ευρώ περίπου . Το κόστος για τις μπομπονιέρες τις βάπτισης επιβαρύνει αποκλειστικά τους γονείς.

Προσκλητήρια βάπτισης

Τα προσκλητήρια τα πληρώνουν οι γονείς. Μπορείτε να βρείτε προσκλητήρια για αγόρια και κορίτσια από 1 έως 2,5 ευρώ περίπου  το κομμάτι.

Στολισμός εκκλησίας

Ο στολισμός εκκλησίας είναι κάτι που δεν επιτρέπεται από όλους τους ιερείς. Μια μέση τιμή και κατόπιν προσφοράς θα ήταν περίπου 700 ευρώ.

Κόστος εκκλησίας

Αυτό το κόστος μπορεί να είναι από 100 έως και 300 ευρώ. Το κόστος μπορεί να αυξηθεί και άλλο όταν ο παπάς θέλει να χρεώσει κλιματισμούς, πολυελαίους κτλ.

Συμπερασματικά  μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 2 λύσεις. Η μια είναι η αγορά κάποιου ολοκληρωμένου πακέτου βάπτισης συν ότι άλλο χρειαστεί και η δεύτερη προϋποθέτει αγορά ξεχωριστά μεμονωμένων κομματιών.