Ζελές από ρόδια Το Ρόδι σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας, είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία

Υλικά

4 μεγάλα γινωμένα ρόδια

300 γρ. ζάχαρη

2 πορτοκάλια

1 λεμόνι

40 γρ. ζελατίνα

Ζελές από ρόδια

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τα ρόδια. Βγάζουμε τους σπόρους. Τα πολτοποιούμε και ρίχνουμε 250 γραμ. νερό. Τ ‘ανακατεύουμε καλά και τα περνάμε από τουλουπάνι διπλό για να βγει καθαρός χυμός. Στον πολτό αυτό ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν για λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ έχουμε μουσκέψει τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Αφού μουσκέψουν καλά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την αφήνουμε λίγο και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνα. Ανακατεύουμε για να λιώσει και να ενωθεί με τον πολτό. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και των πορτοκαλιών και περνάμε πάλι το μίγμα από διπλό τουλουπάνι, για να καθαρίσει καλά ο χυμός. Βρέχουμε ή μια μεγάλη φόρμα ή μικρές ατομικές με κρύο νερό κει αδειάζουμε το μίγμα. Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσουν.

Όταν τα σερβίρουμε βουτάμε για ένα δευτερόλεπτο την φόρμα μέσα σε καυτό νερό, και την αδειάζουμε στο πιάτο. Την γαρνίρουμε με φύλλα μέντας ή με σπόρους από ρόδι ή με σαντιγί.

Επίσης γαρνίρουμε τη φόρμα μέσα. Δηλαδή έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε σπόρους ροδιού. Αδειάζουμε λίγο ζελέ στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Τη βγάζουμε και με τους σπόρους των ροδιών στολίζουμε τη βάση και τα πλάγια της φόρμας. Ρίχνουμε λίγο ζελέ τ ‘αφήνουμε να παγώσει και τέλος τη γεμίζουμε έως επάνω. Την τοποθετούμε στο ψυγείο.