Δίαιτα μετά τα Χριστούγεννα. Αφού ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα πέρασε. Το γουρουνάκι η γαλοπούλα τα κοψίδια προπάντων τα γλυκά και τα άλλα εδέσματα είχαν την τιμητική τους, ενώ από την άλλη το κρασί και τα άλλα οινοπνευματώδη ποτά έρεαν άφθονα  φτιάχνοντας το κέφι της παρέας και ευφραίνοντας τις καρδιές όλων μας.

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος (πλούσιο σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη) που μαζί με τα αλκοολούχα ποτά και τα γλυκά, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα αύξησης του λίπους και του βάρους στον οργανισμό μας. Αφού ξεπεράσαμε τα όρια της λαιμαργίας μας κάνοντας τον απολογισμό ανακαλύπτουμε την αύξηση του βάρους. Αιτία είναι η ακραία διατροφική μας συμπεριφορά.

Όταν οι γιορτές περάσουν ότι έγινε, έγινε αυτά λέει η παράδοση μας αυτά κάναμε.

Τώρα όμως τι κάνουμε;

Δίαιτα μετά τα Χριστούγεννα

Βάζουμε ένα πρόγραμμα σωστής και ισορροπημένης διατροφής χωρίς ακρότητες, με στόχο την αργή και σταθερή απώλεια βάρους και φυσικά την αλλαγή της διατροφικής μας συνήθειας. Με την δίαιτα που θα κάνουμε δεν πρέπει να βάλουμε σε περιπέτειες την ψυχική και σωματική μας υγεία.  

Όλοι μας θέλουμε να χάσουμε γρήγορα τα κιλά που βάλαμε. Το σίγουρο είναι όμως ότι όσο πιο γρήγορα χάσουμε πολλά κιλά τόσο γρήγορα θα τα ξαναπαίρνουμε  Γι αυτό το λόγο όσο πιο μελετημένη είναι η δίαιτα τόσο πιο ασφαλής θα είναι η υγεία μας.

Απευθυνόμαστε σε έναν εγκεκριμένο διαιτολόγο αφού πρώτα απευθυνθούμε στο γιατρό μας για ένα check up. Έτσι γνωρίζουμε την κατάσταση της υγεία μας και η διατροφή μας θα είναι ανάλογη.

Συνοψίζουμε λοιπόν, δε πειραματιζόμαστε με πρόχειρες και επιπόλαιες λύσεις. Δίαιτα δε κάνουμε συνέχεια απλά προσαρμόζουμε και προσέχουμε την διατροφή μας ώστε να έχουμε καλή υγεία και ποιότητα ζωής.