Επάγγελμα γυναίκα , ξυπνώ το πρωί και σκέφτομαι… μη ξεχάσω να τσεκάρω τα email μου, να πάρω μαζί μου τη λίστα για το super market, στις δώδεκα ακριβώς το ραντεβού με τον κ. Παπαδόπουλο, στις δύο η συνάντηση με την διαφημιστική, να πάρω τα ρούχα από το καθαριστήριο και να μη ξεχάσω το δώρο του Μιχάλη που έχει σήμερα γενέθλια, στις τέσσερις να προλάβω την συνάντηση γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο και φαγητό;…… ευτυχώς υπάρχει έτοιμο από χθες!

Επάγγελμα γυναίκα !!!

Μπορεί να θεωρείται ότι ζούμε σε μια ευνοούμενη κοινωνία με πολλά από τα δικαιώματα των γυναικών να θεωρούνται αυτονόητα. Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες κέρδισαν αρκετά αλλά ο αγώνας της διεκδίκησης δε σταματά ποτέ αν θελήσουν κάτι παραπάνω ή κάτι το διαφορετικό.

Η σύγχρονη γυναίκα βιώνει μια δύσκολη καθημερινότητα με τα ποσοστά ανεργίας να παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις, διευρύνοντας έτσι την οικονομική της ανασφάλεια. Η νέα γυναίκα στις μέρες μας πρέπει με ήθος και αξιοπρέπεια να διεκδικεί τη θέση της στις παραγωγικές διαδικασίες φροντίζοντας να μένει ενημερωμένη στο αντικείμενο της γνώσης της, να εξειδικεύεται, να διευρύνει την δεξιότητα της στη χρήση της νέας τεχνολογίας, να βάζει στόχους και να μην επαναπαύεται παίρνοντας τη ζωή στα χέρια της και αποφασίζοντας η ίδια για το μέλλον της.

Η πραγματικότητα έχει επαληθεύσει πως η γυναίκα όταν έχει έναν αληθινό στόχο μπορεί να τον πετύχει όταν λειτουργεί αυτόνομα και η βούληση της δεν ελέγχεται. Άλλωστε η ικανότητα να μπορεί να πραγματοποιεί ταυτόχρονα πολλά και διαφορετικά πράγματα είναι κάτι που την καθιστά ξεχωριστή τόσο στην καθημερινή της ζωή όσο και την επαγγελματική.

Όμως η ολοκλήρωση της ύπαρξης της γυναίκας δεν έρχεται μόνον από την επαγγελματική καταξίωση αλλά και από τον ρόλο της ως μητέρα. Η καριέρα μπορεί να της δίνει την οικονομική άνεση, την ασφάλεια, την κοινωνική αποδοχή όμως η μητρότητα τη μετατρέπει σε έναν μικρό θεό αφού μπορεί να προσφέρει το  θείο δώρο της ζωής. Η φύση την έχει προικίσει με τεράστια αποθέματα δύναμης και αντοχής ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει μέσα στην πολυπλοκότητα των ρόλων που καλείται να παίξει  στη ζωή της.

Πιστεύεται ακόμα πως υπάρχει γυναίκα που να χαρακτηρίζεται απλή; Δε νομίζω! Κάθε γυναίκα με τις όποιες ιδιαιτερότητες της και τον τρόπο που δραστηριοποιείται είναι σημαντική και πολύτιμη στην οικογένεια της αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη!

Γραμματικοπούλου Κωνσταντία

Γραμματικοπούλου Κωνσταντία

Marketer – Εκπαιδευτικός