Εξαντλητική η πρωινή γυμναστική; Μετατρέψτε την αγγαρεία σε ευχάριστη δραστηριότητα, επιλέγοντας την καταλληλότερη στιγμή της ημέρας.

Πόσες φορές αλήθεια θελήσατε να ξεκινήσετε γυμναστική αλλά εγκαταλείπατε την προσπάθεια γιατί το πρωί νοιώθατε κουρασμένη και πολλές φορές ξυπνούσατε τελευταία στιγμή;

Η πεποίθηση ότι η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι το πρωί δεν ευσταθεί και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και απαγορευτική.

Αλήθεια τι οφέλη μπορεί να αποκομίσει κάποια όταν κουρασμένη και ταλαιπωρημένη κάνει τις πρωινές ασκήσεις, μέσα στο άγχος να μην αργήσει στη δουλειά και σκεπτόμενη τη λίστα με τις υποχρεώσεις της ημέρας;

Ασφαλώς το μόνο που κερδίζει είναι μια κακή ψυχολογική διάθεση και μια σωματική επιβάρυνση που καθόλου δε θα τη διευκολύνει να ανταπεξέλθει στο ημερήσιο πρόγραμμα της.

Εξαντλητική η πρωινή γυμναστική

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι σωματικά αδύνατες γυναίκες, οι νευρικές, όσες κοιμήθηκαν άσχημα. Αυτές που έχουν υπόταση, εκείνες που έχουν σκληρό ημερήσιο πρόγραμμα, όσες βρίσκονται σε ανάρρωση και φυσικά αυτές που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ πριν.

Για όλες αυτές τις γυναίκες η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι μεταξύ πέντε και οκτώ το βράδυ. Όταν η λειτουργία της πέψης έχει τελειώσει και πλησιάζει το δείπνο.

Πρωινή γυμναστική μπορούν να κάνουν οι γυναίκες με ισχυρό οργανισμό. Αυτές που ίσως τρώνε αρκετά και θέλουν να αδυνατίσουν γρήγορα. Αλλά και όσες έχουν την πολυτέλεια στο χρόνο και μπορούν να ξεκουραστούν λίγο μετά την πρωινή τους άσκηση.

Κι’ αυτές όμως πρέπει πρώτα να πίνουν λίγο τσάι με ζάχαρη. Γιατί η ζάχαρη είναι τροφή των μυών και η τουαλέτα και το πρόγευμα να ακολουθεί μετά την άσκηση.