Κακουλέ – Κάρδαμο. Χρησιμοποιείται τριμμένο ή ολόκληρο, σε γλυκιές αλλά και αλμυρές συνταγές, αυτό το θερμό και ιδιαίτερα αρωματικό μπαχαρικό χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο από τις σκανδιναβικές χώρες, έως την Ινδία και τη Μέση Ανατολή.

Κακουλέ – Κάρδαμο

Είναι το τρίτο πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο, κατά βάρος, αμέσως μετά το σαφράν και τη βανίλια.

Σε γενικές γραμμές, κάρδαμο θεωρείται ένα μπαχαρικών που σε ζεσταίνει. Όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο, και εκτιμάται τόσο όσο για το άρωμα του, αλλά και για τη γεύση του.

Γεύση ισχυρή, θερμή και γλυκιά, μοναδική γεύση, με έντονα ρητινώδες άρωμα.

Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το λοβό του κάρδαμου για να δώσετε λεπτούς τόνους καρυκεύματος σε μια κατσαρόλα ρύζι και κοκκινιστό πιάτα με κρέας, όπως και όπου θα χρησιμοποιούσατε και τη δάφνη.

Αν έχετε συντρίψει τους λοβούς πριν από τη ρίψη τους στην κατσαρόλα, θα ενταθεί περισσότερο από τη γεύση τους. Επίσης το συναντούμε σε συνταγές για κέικ, ψωμιά και αρτοσκευάσματα.

Κάρδαμο χρησιμοποιείται εκτενώς στην ινδική κουζίνα, όπου εμφανίζεται σε αλμυρά πιάτα, επιδόρπια, ακόμη και σε ποτά.

Το συναντάμε σε ανατολίτικης κουζίνας συνταγές και ιδιαίτερα ως συστατικό σε καφέ.

Συχνά το κάρδαμο χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα μπαχαρικά. Όπως η κανέλα και το γαρίφαλο ή σε αλμυρά μείγματα μπαχαρικών όπως το garam masala.

Χρησιμοποιείται ως αρωματικό μπαχαρικό, σε φαγητά και ποτά, αλλά και ως φάρμακο.