Κουλουράκια βουτύρου. Πεντανόστιμα και γευστικά κουλουράκια, που τρίβονται σαν μπισκότα. Τα πιο ωραία και αφράτα κουλουράκια βουτύρου που έχετε δοκιμάσει. Εύκολη συνταγή, μπορούν να πάρουν το άρωμα που εσείς επιθυμείτε. Σε αυτή την συνταγή βάζουμε βανίλια και ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι για αλλαγή.
Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα, κι είναι ιδανικά για τον καφέ μας, τη δουλειά αλλά και το σχολείο. Εύκολη συνταγή που μπορεί να πάρει άρωμα από ό,τι σας αρέσει. Εγώ βάζω βανίλια και κάποιες φορές ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι για αλλαγή. Φτιάξτε τα είναι ιδανικά για πρωινό κι απογευματινό καφέ
Επίσης είναι ότι πρέπει και για Πασχαλινά, ειδικά αν δεν μας αρέσει η γεύση και η μυρωδιά της αμμωνίας.

Κουλουράκια βουτύρου

Υλικά:

½ φλιτζάνι του τσαγιού μαλακό φρέσκο βούτυρο

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη.

Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε τον κρόκο αυγού, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.

Ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε στην αρχή μ’ ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνετε ελαφρά την ζύμη.

Την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ύστερα πλάθεται σε μικρά κουλουράκια και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

Πριν τα ψήσετε,τα αλείφετε μ’ ένα αυγό, για να πάρουν ωραίο χρώμα.