Λευτέρης Ψωμιάδης:  Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!

Περιεχόμενα
Δυο λόγια για τα παιδικά σου χρόνια.Πώς ήταν τα σχολικά σου χρόνια;Ποιο ήταν το σπουδαιότερο μάθημα που θυμάσαι μέχρι σήμερα;Αγαπημένη ανάμνηση;Τι ήταν αυτό που σε εντυπωσίασε περισσότερο στο ταξίδι αυτό;Λευτέρης Ψωμιάδης: Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!Πες δυο λόγια για να σε γνωρίσουμε καλύτερα;Πολλοί νέοι, για επαγγελματικούς λόγους, εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Είναι μια σκέψη που περνάει από το μυαλό σου;Η υποψηφιότητα σου είναι στην 6η δημοτική κοινότητα της Αθήνας, γνωρίζεις τα προβλήματα της περιοχής;Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες για την περιοχή; Την επόμενη ημέρα τι θα αλλάξει;Λευτέρης Ψωμιάδης: Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!Τι νομίζεις ότι χρειάζονται οι νέοι;Ένα μήνυμα προς όσους ασχολούνται με την πολιτική;Λευτέρης Ψωμιάδης: Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!Ένα μήνυμα προς τους δημότες σου για τις επικείμενες εκλογές;Από που προκύπτει αυτή η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κώστα Μπακογιάννη;Ακούγεσαι πολύ σίγουρος για την επόμενη ημέραΛευτέρης Ψωμιάδης: Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!

Λευτέρης Ψωμιάδης: Νέος, απλός, ακομπλεξάριστος. Μας μιλάει για τη ζωή του και τα παιδικά του χρόνια, μόνον με αλήθειες και χωρίς καμιά διάθεση να μας εντυπωσιάσει. Ο ίδιος του μας αναφέρει ότι βλέπει με επιφυλακτικότητα τους τέλειους ανθρώπους, με τα εκπληκτικά επιτεύγματα και τις δήθεν υποσχέσεις. «Πρέπει να σε αποδέχονται γι΄αυτό που πραγματικά είσαι και όχι γι΄αυτό που φαίνεται. Μόνον έτσι κερδίζεται ο σεβασμός και αποκτά αξία διαχρονική».

Δυο λόγια για τα παιδικά σου χρόνια.

 Τα παιδικά μου χρόνια ήταν απλά, οικογενειακά με πολλή αγάπη, με τις γιαγιάδες να θέλουν να με παχύνουν και να με «μπουκώνουν» συνεχώς, με φιλίες που χτίστηκαν σε γερά θεμέλια και διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Πώς ήταν τα σχολικά σου χρόνια;

Κάθε μαθητής είναι σκληρά εργαζόμενους, με πλήρες ωράριο και υπερωρίες. Όλο το πρωί μέχρι και το μεσημέρι σχολείο, μετά φροντιστήριο, ύστερα  κάποια δραστηριότητα και όταν επιστρέφεις σπίτι διάβασμα και προετοιμασία για την επόμενη μέρα.

Ποιο ήταν το σπουδαιότερο μάθημα που θυμάσαι μέχρι σήμερα;

Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Τίποτα δεν χαρίζεται, ούτε κατακτιέται με ευκολία. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!

Αγαπημένη ανάμνηση;

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Freising της Γερμανίας στα πλαίσια του προγράμματος Comenius με τίτλο: «Αρχιτεκτονική διαφοροποίηση: η γέφυρα για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση».  Ήταν το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό και συμμετείχαν μαθητές από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Θυμάμαι στο ταξίδι αυτό αναζητούσαμε τα πολιτιστικά ίχνη κάθε χώρας στον τομέα της μουσικής, της παράδοσης, της διατροφής. Συμμετείχαμε σε πολλά εργαστήρια και γυρίσαμε πίσω στην πατρίδα γεμάτοι με γνώσεις, εμπειρίες και φιλίες ζωής που διατηρούνται μέχρι σήμερα.  

Τι ήταν αυτό που σε εντυπωσίασε περισσότερο στο ταξίδι αυτό;

Αυτή η ώσμωση των λαών με διαφορετικές νοοτροπίες, συνήθειες, στάσεις ζωής ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Το εντυπωσιακό όμως ήταν η διαπίστωση πώς μέσα στην διαφορετικότητα μας έχουμε πολλά περισσότερα που μας ενώνουν παρά που μας χωρίζουν. Αγαπάμε, πιστεύουμε, αγωνιζόμαστε, θέλουμε ειρήνη. Ως νεαροί έφηβοι εμείς βρήκαμε τον τρόπο, μέσα στις αντιθέσεις μας, να συνεργαζόμαστε αρμονικά. Σήμερα ως ενήλικες οφείλουμε να το κάνουμε πράξη και στον Δήμο μας.

Λευτέρης Ψωμιάδης: Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!

Πες δυο λόγια για να σε γνωρίσουμε καλύτερα;

Είμαι web-developer (προγραμματιστής) ενώ παρακολούθησα επιπλέον επιμορφωτικά προγράμματα στο Καποδιστριακό και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μιλάω καλά αγγλικά και σε επίπεδο συνεννόησης τα γαλλικά. Μικρός έμαθα κιθάρα και ως ενήλικας έπαιζα ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικές ομάδες. Το ποδόσφαιρο ήταν μια μεγάλη αγάπη αλλά δυστυχώς σε μικρότερη ηλικία δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ. Έπαιζα και στην Πανεπιστημιακή ομάδα και ναι, πήραμε το πρωτάθλημα. Απολαμβάνω τις βόλτες με τους φίλους μου και μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια.

Πολλοί νέοι, για επαγγελματικούς λόγους, εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Είναι μια σκέψη που περνάει από το μυαλό σου;

Τους καταλαβαίνω απόλυτα αλλά προσωπικά θέλω να προσπαθήσω στον τόπο μου. Είναι ευθύνη όλων και φυσικά των κρατικών μηχανισμών, να δοθούν κίνητρα στους νέους τόσο να παραμείνουν στην Ελλάδα όσο και να επιστρέψουν όσοι έχουν ήδη φύγει.

Η υποψηφιότητα σου είναι στην 6η δημοτική κοινότητα της Αθήνας, γνωρίζεις τα προβλήματα της περιοχής;

Και τα γνωρίζω αλλά τα βιώνω από παιδί μέχρι και σήμερα. Δεν θέλω να ακούγομαι κατηγορηματικός, ούτε να ακυρώνω προηγούμενες προσπάθειες  όμως, στην Αθήνα μας, αξίζει μια καλύτερη εικόνα. Στην Αθήνα, την πόλη του φωτός δεν έχουν θέση τα σκουπίδια και τα σκοτάδια. Στην Αθήνα, την πόλη της δημοκρατίας επιβάλλεται να επικρατεί η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, μέσα από μια έντιμη σχέση του Δήμου με τους δημότες του.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες για την περιοχή;

Η ζωή είναι ανεκτίμητο αγαθό και δεν νοείται να θεωρείσαι ελεύθερος άνθρωπος όταν φοβάσαι να βγεις έξω από το σπίτι σου. Προτεραιότητα λοιπόν είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας του ανθρώπου γιατί, δυστυχώς στην 6η δημοτική κοινότητα της Αθήνας, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί.

 Την επόμενη ημέρα τι θα αλλάξει;

Την επόμενη ημέρα σηκώνουμε τα μανίκια ψηλά και ξεκινάμε δυναμικά. Το σίγουρο είναι πώς όλες οι γειτονιές και οι δρόμοι πρέπει να φωταγωγούνται, να μην υπάρχουν πεζοδρόμια «σκοτώστρες» και αφρόντιστα δέντρα. Ευθύνη μας είναι η ποιότητα ζωής των δημοτών μας και μάλιστα χωρίς διακρίσεις. Δεν νοείται να μιλάμε για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να μην υπάρχουν περισσότεροι οδηγοί όδευσης τυφλών αλλά και η δυνατότητα ανεμπόδιστης διέλευσης σε πεζοδρόμια και διαβάσεις.  

Λευτέρης Ψωμιάδης: Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!

Τι νομίζεις ότι χρειάζονται οι νέοι;

Οι νέοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από την εμπιστοσύνη μας αλλά και από κίνητρα για να εργαστούν στον τόπο τους και να έρθει η προκοπή. Σίγουρα χρειάζονται δημιουργικές διεξόδους που θα μπορούσε να είναι και στον αθλητισμό, σε προγράμματα κατάρτισης για επαγγελματικές δεξιότητες αλλά και σε προγράμματα ενδυνάμωσης της επιχειρηματικής δράσης.

Ένα μήνυμα προς όσους ασχολούνται με την πολιτική;

Να αφήσουν την φαγωμάρα της καρέκλας και τις αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία και να επικρατεί μεταξύ τους η συνεργασία, η συναίνεση και η συνεννόηση, πάντα σε επικοινωνία με τον πολίτη. Για να κατανοήσεις τα προβλήματα μιας περιοχής πρέπει πρώτα να αφιερώσεις χρόνο στους ανθρώπους της και να τους ακούσεις. Μάλιστα, πολλές φορές μπορούν να σου υποδείξουν και λύσεις.

Λευτέρης Ψωμιάδης: Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!

Ένα μήνυμα προς τους δημότες σου για τις επικείμενες εκλογές;

Κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται και να μένει αμέτοχος. Τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι προσωπική υπόθεση όλων μας. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, αλλά ζητώ από τους δημότες μου να με στηρίξουν στον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» με τον Κώστα Μπακογιάννη γιατί είναι ένα πρόσωπο  που εμπιστεύομαι. Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να συμμετέχω σ΄αυτήν την προσπάθεια.

Από που προκύπτει αυτή η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κώστα Μπακογιάννη;

 Η πετυχημένη  πορεία του Κώστα Μπακογιάννη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει  σε όλους μας  πως έχει και την γνώση  και την εμπειρία. Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας είναι πλήρες, ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και μάλιστα με συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης. Είμαστε ήδη έτοιμοι για την επόμενη ημέρα.  

Ακούγεσαι πολύ σίγουρος για την επόμενη ημέρα

Ναι είμαι απόλυτα σίγουρος. Ξέρω, πώς ο αρχηγός του συνδυασμού μας, ως αυριανός δήμαρχος, θα με στηρίξει, όπως και όλους μας,  ώστε να κοιτάμε τους δημότες μας με το κεφάλι ψηλά. Γι΄αυτό ζητώ  την εμπιστοσύνη των δημοτών μας με την ψήφο τους. Πρέπει να έχουμε τη δύναμη όλοι μαζί, να πάμε την Αθήνα Ψηλά. Επιτέλους οι δημότες μας θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στην υλοποίηση μια προσπάθειας,  που αφορά την ευημερία και την ποιότητα ζωής τους.

Σταύρος Ζαγανάς newstar.gr

fylladio lefteris

Λευτέρης Ψωμιάδης: Έμαθα από μικρός πώς για να αποκτήσω ότι ήθελα έπρεπε πρώτα να αγωνιστώ, να κοπιάσω. Δεν τα παράτησα όμως ποτέ. Έμαθα να είμαι μαχητής!