Πάβλοβα με φράουλες
Υλικά
- 500 γρ φρέσκιες φράουλες
- 500 γρ κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ περίπου 3 ασπράδια αυγών
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλική
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ γλ. χυμό λεμόνι
- 2 βανίλιες σκόνη
Παρασκευή
Παρασκευή της μαρέγκας:
- Χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη την 1 βανίλια και το λεμόνι σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα περίπου 20-25 λεπτά.
- Με μία πλαστική σπάτουλα προσθέτουμε 100 γρ από την κοσκινισμένη άχνη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 100 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ίσιο ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε την μαρέγκα μας σε κύκλο διαμέτρου 30 εκ φτιάχνοντας μια μικρή λακκούβα σαν έναν κρατήρα ηφαιστείου.
- Ψήνουμε χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο για 2 ώρες και μετά σβήνουμε τον φούρνο ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν σιγά σιγά για 2 τουλάχιστον ώρες
- Θα πρέπει η μαρέγκα μας να ξεκολλάει εύκολα από την λαδόκολλα.
Παρασκευή της σαντιγί
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τα 59 γρ της άχνης και την 1 βανίλια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
Συναρμολόγηση :
- Καθαρίζουμε τις φράουλες με μπόλικο νερό και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
- Επάνω στην μαρέγκα μας βάζουμε ένα μικρό στρώμα σαντιγί και ένα στρώμα φράουλες επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και τέλος διακοσμούμε με μεγάλα κομμάτια φράουλες.