Ψαρόσουπα μια συνταγή βραστού ψαριού με λαχανικά. Ψαρόσουπα μια συνταγή λαχταριστή και απολαυστική, βραστού ψαριού με λαχανικά, υγιεινή πλούσια σε βιταμίνες. Ξεχωριστή και λεμονάτη!!
Οι ψαρόσουπες αποτελούν έδεσμα εξαιρετικής διατροφικής αξίας και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, χάρις στην υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε πρωτεΐνες και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά και σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που είναι συστατικά της ψαρόσουπας, προστατεύουν την καρδιακή λειτουργία, έχουν προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο, τα εγκεφαλικά επεισόδια και τον σακχαρώδη διαβήτη. Ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη του αίματος, ενώ έχουν και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
Η κατανάλωση της ψαρόσουπας να γίνεται μία φορά την εβδομάδα, ειδικά τους κρύους μήνες του χρόνου.
Υλικά
700 γρ ψάρι για σούπα : μπακαλιάρος, κοκκινόψαρο, σκορπίνα κλπ
3-4 καρότα
2 πατάτες
ρίζα και 5-6 φύλλα σέλινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
τον χυμό από 1-2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας ρύζι προαιρετικά.
Ψαρόσουπα
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τα λαχανικά και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και μαζί με το κρεμμύδι τα βάζουμε να βράσουν. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά
Έπειτα τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στα υλικά και ρίχνουμε από πάνω τους τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε σε πιάτα σούπας μαζί με σαλάτα από χόρτα ραδίκια, βλίτα, κ.τ.λ. Συνοδεύουμε την ψαρόσουπα μας με ένα λευκό ξηρό κρασί.