Καλαμαράκια γεμιστά με φέτα. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή με καλαμάρι. Χρειάζεται να επιλέξουμε μεγαλούτσικα καλαμάρια για πιο εύκολο γέμισμα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που τοποθετούνται στο σκεύος, για να μην ανοίξουν και βγει έξω η γέμιση στο ψήσιμο.

Καλαμαράκια γεμιστά με φέτα

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια νο.1
  • λίγο ελαιόλαδο περίπου 3 κουταλιές σούπας
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κομμάτια φέτα ή όσο θέλετε εσείς λιγότερο ή παραπάνω
  • 2 ντομάτες σε κύβους
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι

Παρασκευή

Πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια από τις κουκούλες.

Τα πλοκάμια τα κόβουμε γιατί θα μπουν στην γέμιση μας.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.

Βάζουμε λίγο λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα πλοκάμια και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά.

Όταν βράσουν βάζουμε την φέτα κομμένη σε κομματάκια και τραβάμε από την φωτιά.

Παίρνουμε τις κουκούλες από τα καλαμαράκια και τις γεμίζουμε με την γέμιση μας.

Αφού γεμίσουμε τις κουκούλες τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην μας βγει η γέμιση από μέσα.

Τοποθετούμε τα γεμιστά μας καλαμαράκια σε ταψί.

Από πάνω από τα καλαμαράκια βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση μας ή τα ζουμιά που θα έχουν μείνει από την γέμιση.

Δεν βάζουμε τίποτε άλλο ούτε νερό ή λάδι γιατί βγάζει η ντομάτα υγρά έτσι δεν χρειάζεται.

Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς σκεπασμένα να βράσουν για 20 λεπτά περίπου και μετά τα ξεσκεπάζουμε, βάζουμε τον φούρνο στον αέρα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο πάντα.

Σερβίρισμα 

Σερβίρουμε με φουρνισμένο ψωμί και συνοδεύουμε  με καλό σπιτικό τσίπουρο. Κρασί επιλέγουμε Μαλαγουζιά, Βιδιανό, Sauvignon blanc, Chardonnay χωρίς βαρέλι