ΤΟΞΟΤΗΣ  23 Νοεμβρίου – 21  Δεκεμβρίου

Ο Τοξότης που είναι το ένατο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Τοξότη είναι η εξωστρέφεια, η προσφορά και η διάδοση κάθε ιδέας που πιστεύει. Τον διακρίνει η λογική και η φιλοσοφική του σκέψη.

Πάντα ανεξάρτητος και με αυτοπεποίθηση έχει το χάρισμα με ιδιαίτερη ευκολία να αυξάνει  το γόητρο, τη φήμη και την περιουσία του. Η τύχη που τον ακολουθεί πάντα και παντού είναι σύμμαχος του σε κάθε του προσπάθεια. Οι τρεις λέξεις που τον χαρακτηρίζουν είναι : Τόλμη, Αισιοδοξία και Νοημοσύνη. Τολμούν και θέλουν τα πάντα χρήμα, δόξα, αναγνώριση, θαυμασμό. Δεν ξεχνούν όμως να είναι γενναιόδωροι και μέσα από την ευγενική τους συμπεριφορά αποκτούν πολλούς φίλους.

Το ζώδιο του Τοξότη γοητεύει  και κατακτά εύκολα τις καρδιές  του αντίθετου φύλου. Ξέρει  να προσφέρει  και να δίνεται με πάθος, θέρμη και αφοσίωση. Δεν ανέχεται όμως από τον σύντροφο του να καταπατά την ελευθερία του και να γίνεται καταπιεστικός. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να τον κάνει να φύγει τρέχοντας δίνοντας την εντύπωση ότι είναι επιπόλαιοι και ανεύθυνοι. Δεν είναι όμως έτσι. Αν μια κατάσταση δεν τους ολοκληρώνει επιλέγουν να φύγουν και να στραφούν σε νέες εμπειρίες και αναζητήσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ  23 Νοεμβρίου – 21  Δεκεμβρίου

Τη γυναίκα Τοξότη ιδιαίτερα την χαρακτηρίζει η ανέμελη στάση της στα εφηβικά χρόνια, που την ωριμάζει όμως ουσιαστικά, γιατί διδάσκεται από τα λάθη της και γίνεται σοφότερη. Παραμένει όμως προκλητικά φιλελεύθερη και έχει πάντα το θάρρος της γνώμης της. Θέτει πολλούς στόχους μαζί και είναι ιδιαίτερα κοινωνική και ευχάριστη.

Η γυναίκα Τοξότης δεν περνά ποτέ απαρατήρητη και κάνει αρκετό θόρυβο γύρω της έτσι, είναι αδιανόητο να μην τραβήξει την προσοχή από το αντίθετο φύλο. Τον άντρα που θα αγαπήσει τον θέλει δυναμικό, επαγγελματικά πετυχημένο, με κύρος και γόητρο αλλά και με υψηλές ερωτικές αποδόσεις. Ακόμα όμως κι όταν βρει τον τέλειο άντρα δεν μπορεί να θυσιάσει το ελεύθερο πνεύμα και την ατομικότητα της. Η φύση της αυτή τη βοηθάει να ξεπερνά γρήγορα την προδοσία ή την εγκατάλειψη από τον αγαπημένο της. Άλλωστε είναι μια γυναίκα που αγαπά έχοντας ξεπεράσει συναισθηματικά το θέμα της ασφάλειας μέσα από ένα γάμο.