Εναλλακτικές σχέσεις βιολογική ανάγκη ή μοντερνισμός;  από την αποκλειστική συνέντευξη της κας Τένιας Μακρή στο aboutwoman

Εναλλακτικές σχέσεις βιολογική ανάγκη ή μοντερνισμός;

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Στις μέρες μας μέρος της κοινωνίας καταλαμβάνουν εναλλακτικές σχέσεις ανθρώπων. Είναι μόδα της εποχής ή βιολογική ανάγκη που βρήκε πρόσφορο έδαφος για να εκδηλωθεί;

Τένια Μακρή

Τένια Μακρή
Τένια Μακρή

Η επιθυμία για δημιουργία τέτοιου είδους σχέσεις υπήρχε πάντα. Ο λόγος που δεν είχαν γίνει τόσο εμφανείς ήταν γιατί οι γενικές συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες. Η κοινωνία ήταν πολύ αυστηρή και επικριτική σε τέτοιου είδους επιλογές οι οποίες είναι φυσιολογικές αν το θέλετε, για την  ομάδα αυτών των ανθρώπων, που έχουν αυτού του είδους την επιλογή.

Δε νομίζω ότι η δημιουργία τέτοιων σχέσεων  οφείλεται στον  μοντερνισμό. Εκείνο που θα έλεγα είναι πως οι κοινωνικές συνθήκες είναι πιο ανεκτικές και οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων έχουν βγει στην επιφάνεια, ακούγονται, φαίνονται, έχουν αποενοχοποιηθεί. Η ομοφυλία δεν είναι ασθένεια, δεν είναι κοινωνικό στίγμα, είναι μια συμπεριφορά που δεν αφορά κανέναν. Αφορά μόνον το άτομο που επιλέγει και έχει την επιθυμία αυτής της συμπεριφοράς  και από κει και πέρα οτιδήποτε σχήμα οικογενείας αν θέλουν να δημιουργήσουν οι άνθρωποι αυτοί αν μπορούν να το υποστηρίξουν καλά θα κάνουν.

Πρέπει όμως να είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη που μπορεί να δημιουργηθεί από ένα τέτοιο σύνολο και να υπερασπιστούν αλλά και να στηρίξουν τη μορφή οικογένειας που έχουν επιλέξει… σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να προβληματιστούν πολύ και να σκεφτούν τις αποφάσεις που θα πάρουν γιατί όπως και να έχει και κάτω από τις όποιες συνθήκες η δημιουργία οικογένειας είναι σοβαρή υπόθεση!

Interview: Κωνσταντία Γραμματικοπούλου
Ακολούθα την σελίδα του aboutwoman στο facebook