Κικίλιας : Δεν «παίζουμε» με τον κορωνοϊό, είναι θανατηφόρος. Μήνυμα ενόψει και του Πάσχα έστειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να πειθαρχήσουν στα μέτρα για τον κορωνοϊό. «Δεν «παίζουμε» με αυτόν τον ιό, είναι θανατηφόρος» τόνισε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας περνάει σε μια δεύτερη φάση. Ο υπουργός επισκέφτηκε τα νοσοκομεία Τρίπολης και Κορίνθου.

Κανείς μας δεν θέλει να δει εικόνες Ιταλίας, Ισπανίας και Αγγλίας

«Θέλω όμως να εξηγήσω, ότι έχουμε ένα μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο, ο οποίος έχει και τις γιορτές του Πάσχα, που είναι πολύ κρίσιμος» σημείωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Κανείς μας δεν θέλει να δει αυτές τις συγκλονιστικές, τις τραγικές εικόνες που βλέπουμε στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες».

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

«Δεν «παίζουμε» με αυτόν τον ιό, είναι θανατηφόρος. Θα ήθελα να παρακαλέσω για ακόμα μια φορά, να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες τις οποίες έχει δώσει η Κυβέρνηση, προκειμένου να προασπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι προσλήψεις στα νοσοκομεία Τρίπολης και Κορίνθου

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Τα δύο αυτά νοσοκομεία απορροφούν ένα μεγάλο μέρος των βαρέων περιστατικών από όλη την Πελοπόννησο.

Είναι ενδεικτικό ότι τα δύο νοσοκομεία έχουν ενισχυθεί σημαντικά με προσλήψεις προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Τρίπολης έχουν ήδη γίνει 49 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, και έχουν εγκριθεί ακόμη 14 θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν εντός των προσεχών ημερών.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου έχουν πραγματοποιηθεί 62 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, και υπάρχουν ακόμη 11 εγκρίσεις προσλήψεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Συνάντηση με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Υπουργού στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

kikilias den paizoume me ton koronoio einai thanatiforos 1

Μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και τη συνάντησή του με τον διοικητή του νοσοκομείου, τον ΥΠΕάρχη, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε όλους για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σε μια εποχή κρίσης για τη Δημόσια Υγεία.

«Χαίρομαι που έχουμε μπορέσει να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο με πάνω από 50 νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε» επεσήμανε ο υπουργός.

«Θέλω να εξηγήσω ότι μαζί με την πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τους ασθενείς με COVID-19, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δέχονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό και όλα τα άλλα βαριά περιστατικά (τροχαία, ασθενείς με σοβαρές νόσους). Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δέχεται τέτοια περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ομογενείς μας, γιατί έχουν στηρίξει διαχρονικά αυτό το νοσοκομείο και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας η οποία γίνεται.

Όπως ευχαριστώ και τον Περιφερειάρχη, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, τους βουλευτές Αρκαδίας και των γειτονικών νομών που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια και τον Υφυπουργό Υγείας, ο οποίος είναι από εδώ» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Τα πάμε καλά μέχρι στιγμής

«Η προσπάθεια να υπερασπιστούμε την υγεία των συμπολιτών μας περνάει σε μια δεύτερη φάση. Μέχρι στιγμής έχει πάει καλά και αυτό πιστώνεται σε αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε και κατέληξε:

«Είμαι σίγουρος ότι αν γίνει αυτό, έρχονται καλύτερες μέρες για την Πατρίδα μας».