Στραγγιστό Γιαούρτι. Tο στραγγιστό γιαούρτι συνήθως παρασκευάζεται από γιαούρτι που έχει αδύνατη µάζα λόγω των µειωµένων συστατικών του γάλακτος από το οποίο προήλθε, όπως είναι το αγελαδινό και το αιγινό γάλα.

Παρασκευή

Aφού κατασκευαστεί το γιαούρτι και αποκτήσει την επιθυµητή “ξινάδα”, ανακατεύεται καλά µε κουτάλι ή συρµάτινο αναδευτήρα ώστε να γίνει ηµίρευστη µάζα.

Μπορεί να προστεθεί σ’ αυτό λίγο άλας (µέχρι 1% περίπου) και τοποθετείται σε ρούχινο σακούλι.

Tο σακούλι είτε κρεµάζεται σε δροσερό µέρος µέχρι να στραγγίσει είτε πιέζεται ελαφρά µέχρι να αποκτήσει την επιθυµητή σύσταση.

Aφού το γιαούρτι στραγγίσει αναµειγνύεται για να γίνει οµοιόµορφη µάζα, τοποθετείται σε δοχεία και φυλάγεται στο ψυγείο µέχρι την κατανάλωση.

Στο ψυγείο µπορεί να διατηρηθεί για αρκετό χρονικό διάστηµα.

Το στραγγιστό γιαούρτι από αγελαδινό γάλα, με φυσική στράγγιση τσαντίλας και μοναδική γεύση προσφέρει ένα υπέροχο προϊόν.

Ιδανικό για γλυκές παρασκευές (με μέλι , καρύδια , γλυκό του κουταλιού κτλ.) αλλά και για αλμυρές (τζατζίκι , σουφλέ , καρμπονάρα κτλ.).

Διατροφικά Στοιχεία / Ανα 100 g
kCal 49 g
KJ 207 g
Λιπαρά 2,2 g
Εκ των οποίων Κορεσμένα Λιπαρά 1,3 g
Υδατάνθρακες 4.2 g
Εκ των οποίων Ζάχαρα 4,2 g
Ίνες 0 g
Πρωτεΐνες 3,2 g
Αλάτι 0,4 g

Πήζοντας με τον παραδοσιακό τρόπο, αποκτούν την πυκνή και κρεμώδη υφή, καθώς και την πλούσια γεύση τους. Το γιαούρτι με 2% λιπαρά φτιάχνεται από  αποβουτυρωμένο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.

KYPIA TYPOKOMIKA ΠPOΪONTA